Løhde på Danmarksturné: Vil besøge alle kommuner og regioner

INSPIRATIONSTUR: For at samle inspiration til en større reform af den offentlige sektor besøger innovationsminister Sophie Løhde (V) samtlige af landets 98 kommuner og de 5 regioner.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix
Amalie Bjerre Christensen

Minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) får travlt i den kommende tid.

Hun har nemlig besluttet sig for at tage på danmarksturné og besøge offentlige institutioner i alle landets 98 kommuner og 5 regioner. En turné, der startede i Give i sidste uge, da hun besøgte et plejecenter.

”Vi skal finde ud af, hvordan vi bliver bedre til at udveksle de gode erfaringer. Og når nogen har knækket nødden, skal vi finde ud af, hvorfor det er så svært for andre at følge det gode eksempel. Derfor vil jeg besøge alle 98 kommuner og de fem regioner, så vi får konkrete input fra virkelighedens eksperter ude i velfærdsinstitutionerne til arbejdet med at udvikle den offentlige sektor," siger Sophie Løhde i et skriftligt svar til Altinget.

Inspiration til større reform
Planen er, at ministeren vil søge inspiration til fremtidens offentlige sektor hos kommunerne og regionerne. Det sker -  som regeringen bebudede i regeringsgrundlaget - som led i en samlet reform, der skal forny den offentlige sektor.

En reform, som Sophie Løhde skal stå i spidsen for.

"Det er et helt centralt element i arbejdet, at vi får en åben og ligefrem dialog om den offentlige sektor. Med ledere og medarbejdere, lokale politikere, brugere, forældre, pårørende osv. Alle dem, der har kontakt med den offentlige sektor til daglig. Det er hele idéen med at tage på turné rundt i landet," siger Sophie Løhde.

Ledelseskommission er første skridt
Første skridt til fornyelsen af den offentlige sektor blev for nylig taget, da ministeren lancerede en ledelseskommission, der skal komme med anbefalinger til, hvordan ledelsen i den offentlige sektor styrkes.

Læs også: Her er regeringens ledelseskommission og Ny ledelseskommission skal give bedre velfærd

Ifølge regeringsgrundlaget vil regeringen ved årsskiftet præsentere et program for fornyelse af den offentlige sektor.

Ministeriet oplyser til Altinget, at Sophie Løhde vil præsentere det videre arbejde med reformen af den offentlige sektor på et snarligt pressemøde.

Læs også: Eksperter: Her ligger Løhdes opgaver

Dokumentation

Program for fornyelse af den offentlige sektor
Regeringen vil ved årsskiftet 2017-2018 præsentere et program for fornyelse af den offentlige sektor. Det vil sætte rammen for vores arbejde med at udvikle og effektivisere den offentlige sektor, så vi får den bedst mulige velfærd for pengene. Vi vil blandt andet styrke borgernes frie valg, konkurrenceudsætte flere offentlige opgaver, forstærke fokus på resultater, forbedre den organisatoriske forankring af systematisk benchmarking og give de offentligt ansatte større frihed i opgaveløsningen.

Kilde: Regeringsgrundlag, Marienborgaftalen 2016


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sophie Løhde

Indenrigs- og sundhedsminister, MF (V)
HA (kom.) (CBS 2007)

0:000:00