DF afviser LA-melding om udflytningsstop: Vi skal videre

BALANCE: Peter Skaarup (DF) er ikke enig i, at yderlige udflytning af arbejdspladser er unødvendig. DF har flere konkrete ideer til nye udflytninger. Der er ikke tale om københavnerbashing, men om at fordele væksten, siger han.

"Vi har tænkt os at tage hul på spørgsmålet om nye udflytninger i de kommende medieforhandlinger," siger Peter Skaarup (DF).
"Vi har tænkt os at tage hul på spørgsmålet om nye udflytninger i de kommende medieforhandlinger," siger Peter Skaarup (DF). Foto: Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Liberal Alliance ønsker ikke flere udflytninger. Det står klart, efter politisk ordfører Christina Egelund (LA) torsdag i et interview udtalte, at partiet ikke mener, der er behov for en tredje udflytningsrunde, idet man ifølge Egelund "nogle steder i Jylland mangler mere arbejdskraft end i København".

Mandag uddyber Egelund synspunktet i et indlæg på Altinget.

Hos Dansk Folkeparti har man imidlertid ikke ændret holdning til behovet for udflytninger, siger gruppeformand Peter Skaarup (DF) til Altinget:

"Vi skal videre ad den vej, vi har taget hul på. Jeg har ikke set noget som helst, der får mig til at ændre holdning, så vi vil fortsat arbejde for flere udflytninger," siger Peter Skaarup, der sagtens kan forestille sig en runde tre og fire.

Jeg har ikke set noget som helst, der får mig til at ændre holdning, så vi vil fortsat arbejde for flere udflytninger.

Peter Skaarup (DF)

"Der er basis for mere. Vi har flere konkrete ideer til arbejdspladser, der kan flytte, og vi vil da også tage emnet op i de kommende medieforhandlinger, hvor vi jo sidder over for en minister fra Liberal Alliance," siger Skaarup.

Dermed sætter han en streg under tidligere udmeldinger og lægger op til et sammenstød om udflytning, når Mette Bock (LA) indkalder til forhandlinger om et nyt medieforlig. DF har tidligere krævet, at Radio24Syv skal flyttes til Jylland.

"Vi vil gerne styrke provinsen på det område, for rundt i landet oplever mange, at de bliver glemt af medierne, fordi det hele foregår med udgangspunkt i København," uddyber Skaarup.

Markeringstrang
Om udmeldingen fra regeringspartiet siger Skaarup:

"For mig at se er der tale om en markeringstrang. Der er ikke nogen som helst saglig begrundelse for, at man pludselig skulle mene, at der mangler vækst i København."

I DR’s ugentlige politiske magasin Slotsholmen udtalte Egelund torsdag, at der har været "sådan en antielitebølge, som jeg synes er meget mærkelig." 

Peter Skaarup afviser, at udflytningspolitikken skulle være udtryk for noget sådant: 

"Overhovedet ikke. Der må jeg melde hus forbi. Det handler ikke om, at man vil svække København, men om at vi må gøre noget for at få hele landet med. I øvrigt er København ikke specielt nødlidende. De arbejdspladser, der udflyttes, er en dråbe i havet i København, hvorimod de kan have kæmpe betydning i de byer, som får nye arbejdspladser og uddannelsesmuligheder. Derfor skal vi blive ved med at gøre, hvad vi kan politisk, for at sikre, at vi får fordelt væksten."

 

Læs hele artiklen på Altingets nye udflytningsportal, hvor du også kan finde case-historier, debatindlæg og masser af guideartikler om, hvordan udflytningen gribes an. Tegn et gratis prøveabonnement her.

Omtalte personer

Christina Egelund

Public affairs director, Rud Pedersen, fhv. MF og gruppeformand (LA)
Lettres modernes (Sorbonne, Paris 2003)

Peter Skaarup

MF (DD)
student (Aarhus Katedralskole 1982)

    Politik har aldrig været vigtigere

    Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion