KL ansætter ny direktør for digitalisering og sundhed

ROKADE: Christian Harsløf bliver ny KL-direktør med ansvaret for områderne digitalisering, teknologi, sundhed og ældre. Ansættelsen medfører samtidig en intern rokade i direktionen.

Christian Harsløf er ny direktør for digitalisering, teknologi, sundhed og ældre i KL.
Christian Harsløf er ny direktør for digitalisering, teknologi, sundhed og ældre i KL.Foto: KL Presse
Benedicte Gjerding Dahlberg

Fremover skal 38-årige Christian Harsløf blandt andet stå i spidsen for KL's digitaliseringsstrategi og det kommunale sundhedsområde.

Han starter nemlig som ny direktør for digitalisering og teknologi samt sundheds- og ældreområdet i KL.

Det skriver KL i en pressemeddelelse. 

Administrerende direktør i KL Kristian Wendelboe glæder sig over ansættelsen i en tid med udfordrende opgaver på både digitaliserings- og sundhedsområdet. 

”I KL har vi netop vedtaget en digital strategi, som skal hjælpe kommunerne til at gå forrest i den digitale udvikling af vores velfærd. Samtidig står kommunerne over for en enorm opgave på sundheds- og ældreområdet som følge af befolkningsudviklingen og væksten i antallet af kronikere," udtaler han i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Jeg er glad for, at vi har fået ansat en kompetent direktør, som har stort kendskab til den kommunale virkelighed og interessevaretagelsen mod såvel Slotsholmen som aktørerne på området."

Christian Harsløf overtager ansvarsområderne digitalisering og teknologi fra forhenværende direktør Arne Eggert, der i januar blev fyret for uacceptabel adfærd. 

Profil fra den kommunale virkelighed
Christian Harsløf kommer fra en stilling som direktør i Deloitte Consulting Public med ansvar for det kommunale område. 

Han har haft flere ledende stillinger på det kommunale område, blandt andet som direktør for social, job og sundhed i Roskilde kommune og afdelingschef i netop KL. 

Nu vender Christian Harsløf tilbage til KL, dog med nye opgaver og samarbejdspartnere, som han glæder sig til.

"KL har sat fuld fart på den digitale dagsorden og vedtaget en ny, ambitiøs strategi, som jeg meget gerne vil være med til at omsætte til virkelighed. Den digitale dagsorden er spændende, fascinerende og fuld af dilemmaer, og kommunerne er allerede rigtig langt med at tage nye teknologier i brug. Samtidig bliver sundheds- og ældreområdet fremadrettet en meget stor kommunal udfordring," udtaler Christian Harsløf i pressemeddelelsen.

Intern rokade
Ansættelsen af Christian Harsløf har betydet en intern rokade i KL's direktion.

Rokaden betyder, at direktør Kristian Heunicke får tilføjet folkeskolen, børneområdet og det samlede 0-25-års-område til sit nuværende ansvarsområde, som også omfatter arbejdsgiver- og overenskomstområdet, jura samt det internationale område. 

KL's direktion består desuden af cheføkonom Morten Mandøe, direktør Laila Kildesgaard og sekretariatschef Solvejg Schultz-Jacobsen.

I februar var Christian Harsløf i studiet hos Altingets podcast: Politisk Stuegang for at tale om regeringens sundhedsreform. Du kan høre hele indslaget her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian Harsløf

Direktør, KL (sundhed, social, ældre, digitalisering, teknologi)
cand.scient.pol.

Kristian Vendelbo

Adm. direktør, KL, formand for udviklingscentret Komponent
cand.polit. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00