Medieaktører kritiserer ny aftale: Skræddersyet til Radio24syv

RADIO: Flere medieaktører har brugt et år på at forberede deres bud på ny musikkanal, der nu skrottes til fordel for en DAB-kanal, som Radio24syv kan byde på. Det lugter lidt af at være en skræddersyet gave til Radio24syv, siger Le Gammeltoft fra Heartbeats.

Le Gammeltoft fra Heartbeats vil have ærlig snak fra politikerne: Hvis kanalen allerede er afsat til 24syv, vil jeg ikke bruge penge og tid på at søge den.
Le Gammeltoft fra Heartbeats vil have ærlig snak fra politikerne: Hvis kanalen allerede er afsat til 24syv, vil jeg ikke bruge penge og tid på at søge den.Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Dagens aftale om en ny DAB-radiokanal vækker måske glæde hos Radio24syv, der nu kan øjne en mulighed for at fortsætte.

Men den nye aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti betyder også, at den oprindelige radiokanal, der blev præsenteret i sidste års medieforlig, må lade livet.

Dengang blev der afsat 30 millioner kroner årligt til en radiokanal med fokus på ”formidling af kultur, herunder klassisk musik”, der desuden havde geografisk krav om at ligge de berømte 110 kilometer fra hovedstaden.

"Skræddersyet gave"
At dette projekt nu droppes til fordel for en anderledes taleradiokanal, der mere eller mindre synes skræddersyet til Radio24syv, vækker undren hos de medieaktører, der det seneste år har forberedt at byde på kanalen.

”Jeg er mildest talt overrasket over aftalen. Den har ikke været i høring, og det lugter lidt af, at det er en skræddersyet gave til Anders Krab og Radio24syv. Det er problematisk,” siger Le Gammeltoft, stifter af det digitale kulturmedie Heartbeats.

Hun har, siden kulturminister Mette Bock (LA) første gang præsenterede idéen om den nye radiokanal i foråret 2018, arbejdet på at forberede et bud på public service-kanalen.

”Vi har haft 46 møder med Kulturministeriet og andre medier i forbindelse med at forberede et bud. Vi ville meget gerne være med til at bakke op om og formidle den alternative musik bedst muligt. Det kunne ikke være mere oplagt for os at understøtte det public service-ansvar, nu hvor der samtidigt bliver skåret i DR’s musikkanaler,” siger Le Gammeltoft.

Også Bauer Media, der blandt andet driver Radio Nova og The Voice, har længe været interesseret i at byde ind på den klassiske musikkanal. 

I den fulde artikel på Altinget: kultur kan du læse, hvorfor Bauer Media mener, at musikken taber, og hvorfor mediekommentator Lasse Jensen kalder regeringens og Dansk Folkepartis aftale for "iskold politik".

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00