Josephine Fock stopper i Dansk Flygtningehjælp

FARVEL: Efter kun et år stopper Josephine Fock som direktør for integrationsafdelingen i Dansk Flygtningehjælp. Stillingen har ændret sig for meget til, at jeg kan se mig selv i den, siger hun.

"Jeg kan ikke se mig selv som den profil, der skal til for at udfylde jobbet fremadrettet," siger Josephine Fock. 
"Jeg kan ikke se mig selv som den profil, der skal til for at udfylde jobbet fremadrettet," siger Josephine Fock.  Foto: Dansk Flygtningehjælp
Carsten Terp Beck-Nilsson

Fredag i sidste uge havde Josephine Fock sidste arbejdsdag i Dansk Flygtningehjælp. Dagen før sagde hun op efter kun et år som direktør for integration i flygtningehjælpen. 

"Stillingen har ændret sig, efter at jeg er tiltrådt. Så jeg kan ikke se mig selv som den profil, der skal til for at udfylde jobbet fremadrettet," siger Josephine Fock til Altinget.

Medstifteren af Alternativet blev ansat i stillingen af daværende generalsekretær, Christian Friis Bach. I foråret blev han fyret, og nu stopper Josephine Fock uden at have et nyt job på hånden.

"Økonomien er væsentligt dårligere, end jeg var klar over, da jeg blev ansat. Og på grund af underskuddet er der ikke den mulighed for nytænkning og udvikling, som jeg ønsker," siger Josephine Fock.

Hun understreger, at hun ikke smækker med døren. Tværtimod betoner hun over for Altinget, at hun har været meget glad for sin tid i Dansk Flygtningehjælp.

"Jeg har været utrolig glad for samarbejdet med lederne og medarbejderne i integrationsafdelingen. Det har været en stor fornøjelse. Men jeg tror ikke, jeg er den rigtige til at stå i spidsen for det længere," siger Josephine Fock.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Josephine Fock

Fhv. politisk leder, Alternativet
cand.jur. (Aarhus Uni. 1993)