Altinget klar med nyhedsbrev til undervisere

Mads Outzen/Altinget

Altingets nye nyhedsbrev til undervisere. Redaktør Caroline Tranberg fortæller, hvorfor du skal tilmelde dig. 

OM OS: Mens tusinder af elever må arbejde hjemmefra, lancerer Altingets ungemedie, Spektrum, et nyhedsbrev, som giver undervisere mulighed for at bringe aktuelt politisk indhold ind i undervisningen. 

Nu gør Altinget det nemmere for lærere at bringe politik ind i undervisningen. 

Med start mandag udsender Altingets ungemedie, Spektrum, et nyhedsbrev med politisk journalistik målrettet mod unge i folkeskolens ældste klasser og på ungdomsuddannelser. 

”Vi har nu arbejdet i to år med at producere politisk journalistik til unge, og vi synes selv, vi har et produkt af høj kvalitet. Med det nye nyhedsbrev gør vi det nemt for lærere at bruge indholdet i deres undervisning,” siger Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen.  

I første omgang er nyhedsbrevet gratis og en del af Altingets bestræbelse på at medvirke til at danne aktive og oplyste borgere. 

”Vi har en meget stærk tro på journalistikkens betydning i et moderne samfund, og vi vil gerne vænne de unge til at betragte Altinget som et relevant og troværdigt medie,” siger Jakob Nielsen. 

Fokus på corona
Det første nyhedsbrev fra Spektrum har selvsagt fokus på coronakrisen.  

Skriv dig op til nyhedsbrevet fra Altingets ungemedie, Spektrum, her

Redaktionen kigger på nogle af de falske historier, der har været i omløb og fortæller historien om Alexander, der var med i Løvens Hule, men nu er ramt af coronakrisen. Der er også en test, hvor eleverne kan undersøge, hvilken af de amerikanske præsidentkandidater, de er mest enige med.

Nyhedsbrevet indeholder desuden en quiz, hvor eleverne kan teste deres viden om corona – og en opfordring til at skrive debatindlæg og sende dem til Spektrum. 

”På den måde håber vi, at lærere og elever vil bidrage til at gøre Spektrum til andet og mere end envejskommunikation. Vi glæder os til at bringe elevernes indlæg og give dem en stemme i debatten. Samtidig er det en måde for lærerne at bruge aktuelle politiske sager som værktøj i undervisningen,” siger Caroline Tranberg, der er journalist og redaktør på Altingets ungemedie, Spektrum.  

Set fra de unges perspektiv
Indholdet i Spektrums politiske journalistik tager udgangspunkt i samfund og politik set fra danske unges synspunkt. Det kan være Brexit, den nye klimalov, ligestilling, digital sikkerhed, psykisk sygdom og alle mulige andre aktuelle emner. 

Fokus er på indhold, der kan bruges til at inddrage de unge i undervisningen.  

I Spektrums nyhedsbrev formidles de månedlige temaer i varierende formater: Igennem debatvideoer, hvor Spektrum interviewer en relevant ung person om vedkommendes holdning eller særlige situation. Quizzer om eksempelvis, hvordan det står til med ligestilling i Danmark. Webartikler, der svarer på aktuelle spørgsmål – for eksempel om Trump kan købe Grønland? 

Mange slags indhold
En del af filosofien bag Spektrum handler om inddragelse. Det er både, hvad angår de unges stemme og den ægte dialog imellem de unge og journalisten og den engagerede debat mellem de unge selv. Og det handler om dialogen og engagementet mellem journalister og undervisere. 

Redaktionen kommer også til at indbyde til workshops, besøg på redaktionen, artikel-, debat- og videokonkurrencer.  

Her er nogle eksempler på artikler, der er bragt på Spektrum: 

Alt indhold er frit tilgængelig
Som lærer er det gratis at modtage nyhedsbrevet fra Altingets ungemedie.  

Alt indhold i nyhedsbrevet vil også være tilgængeligt uden kodeord, så det er nemt at bruge i undervisningen, også selv om eleverne sidder derhjemme. 

Det er endnu ikke besluttet, hvor tit nyhedsbrevet skal udkomme, oplyser Altingets chefredaktør. 

”Det vil i høj grad blive afgjort af, hvilke tilbagemeldinger vi får fra lærerne. Vi glæder os meget til at dele nyhedsbrevet med dem og til at høre, hvordan de bedst kan bruge vores politiske nyheder i undervisningen,” siger Jakob Nielsen. 

Skriv dig op til nyhedsbrevet fra Altingets ungemedie, Spektrum, her

Forrige artikel Her er hovedpointerne i statsrevisorernes skarpe kritik af Forsvaret: Her er hovedpointerne i statsrevisorernes skarpe kritik af Forsvaret: "Da jeg nåede til side 27, måtte jeg skrive, det er chokerende" Næste artikel Mette Frederiksen: Danmark og EU skal have større produktion af medicin og udstyr Mette Frederiksen: Danmark og EU skal have større produktion af medicin og udstyr
Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

ANALYSE: Med sit nej til en rigsretssag har den nye LLR-bevægelse for første gang meldt ud om konkret politik. Den placerede sig et andet sted end alle andre midterpartier. Det er et varsel om hverdagens realiteter, hvis Løkkes nye folkebevægelse bliver til et parti.