20. december: Søren Pind

JULEKALENDER: Hver dag frem mod juleaftensdag vil Altinget.dk bringe et interview med en folketingspolitiker. I dag er det med udviklingsminister Søren Pind (V)
Foto: Udenrigsministeriet
Foto: Morten Bengtsson/TV 2
Foto:
Foto:
Foto: Thit Andersen/Altinget
Hvorfor gik du ind i politik?

For at prøve at gøre verden til et bedre sted.

Jeg troede på, at verden kunne blive bedre. Det var jo ellers en folkesport dengang i 80'erne at være bange for jordens undergang, men jeg var - og er - Reagan-mand og optimist. Jeg troede på fremskridtet og ville være med til at skabe det.

Hvad er dit vigtigste politiske mål?

Som udviklingsminister er det at lægge dansk bistand til rette, så der skabes mere demokrati og frihed for verdens afmægtige

<img align="left" src="@nyimg=6452@" />Hvilken dansk politiker har været en inspiration for dig?

Uffe Ellemann-Jensen. Fordi han havde mod og integritet. Og fordi han er liberal med stort "L".

Hvilken politisk modstander har du størst respekt for?

<img align="left" src="@nyimg=1015@" />Jeg tror, det er Søren Espersen. Jeg er uenig med ham i mange ting, men vores uenighed og diskussion sker på respektfuld vis, og så kan man godt bygge bro over uenighederne. Og Søren Espersen forstår i øvrigt at argumentere for sin sag, i en grad kun få mestrer.

Politikere har en travl hverdag. Hvad gør du for at rekreere?

Jeg holder tænkedag om mandagen, så vidt det ellers er muligt. Jeg bruger dagen på at læse, tænke og formulere nye ideer. Og så insisterer jeg generelt på at have tid til at være sammen med mine børn.

<img align="left" src="@nyimg=7788@" />Hvad er den bedste bog du har læst i år?

Den bedste bog er "Enegænger - portræt af en prins" (Om prins Henrik red.). Den er skrevet af Stephanie Surrugue. Jeg har lige læst den for nogle få uger siden, og det er et fantastisk berørende portræt af en ener.

Er du stadig politiker om 5 år? Og hvis du en dag ikke er politiker længere, hvad laver du så?

Stadig politiker? Jeg har aldrig været politiker. Jeg er folketingsmedlem - og nu også minister. "Politiker" lyder lidt som en brugtvognsforhandler. Grundlæggende mener jeg ikke, at politik er en profession, det er et hverv - det er et borgerligt ombud. Og jeg kan ikke sige, hvad jeg præcist laver om fem år, men jeg laver noget jeg kan lide. Det ved jeg. Men verden er ung og åben.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00