Lisbeth Knudsen om Qvortrups skraldespand

KOMMENTATOR-OPGØR: Berlingskes øverste chef Lisbeth Knudsen tordner mod TV 2-redaktørs "forsøg på karaktermord" på avisens politiske kommentator.
"Kampen om opmærksomheden i forhold til mediernes politiske kommentatorbokse er tilsyneladende nu blevet så grovkornet, at det ikke længere handler om at have de bedste kilder og den dybeste indsigt, men om hvem af kollegerne man kan intimidere og mistænkeliggøre for selv at komme mere til fadet," skriver Lisbeth Knudsen.
"Kampen om opmærksomheden i forhold til mediernes politiske kommentatorbokse er tilsyneladende nu blevet så grovkornet, at det ikke længere handler om at have de bedste kilder og den dybeste indsigt, men om hvem af kollegerne man kan intimidere og mistænkeliggøre for selv at komme mere til fadet," skriver Lisbeth Knudsen.
Rasmus Nielsen

Henrik Qvortrup har forsøgt at begå et karaktermord, og villige hjælpere i andre dele af pressen har stillet plads til rådighed for det. Det skal han ikke få held med.

Lisbeth Knudsen
Chefredaktør, Berlingske

Under overskriften "Kommentar: Fra Qvortrups skraldespand" kommer Berlingske Tidendes chefredaktør, Lisbeth Knudsen, sin stærkt angrebne politiske kommentator, Thomas Larsen, til undsætning, efter at han i flere dage har været under beskydning for at være statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) mikrofonholder.

I en kommentar på berlingske.dk (se link) går hun til modangreb på TV 2's politiske redaktør, Henrik Qvortrup, fordi han var med til at indlede kommentator-striden med betragtninger om, at en analyse fra Thomas Larsen var som at lytte til "His Masters Voice" - altså at Larsen blot lod Anders Fogh Rasmussen tale gennem sig.

"Kampen om opmærksomheden i forhold til mediernes politiske kommentatorbokse er tilsyneladende nu blevet så grovkornet, at det ikke længere handler om at have de bedste kilder og den dybeste indsigt, men om hvem af kollegerne man kan intimidere og mistænkeliggøre for selv at komme mere til fadet. Henrik Qvortrup har forsøgt at begå et karaktermord, og villige hjælpere i andre dele af pressen har stillet plads til rådighed for det. Det skal han ikke få held med," skriver Lisbeth Knudsen.

I kommentaren udnævner hun Thomas Larsen til at være "en af landets bedste politiske kommentatorer":

"Hans arbejdsmetode for Berlingske Tidende som politisk kommentator er den kritiske, journalistiske tilgang til tingene. Han er ikke og har aldrig været en del af det sædvanlige politiske spindoktorhold, som alle har haft politisk ansættelse. Han er uafhængig af de personlige politiske venskaber og har aldrig været ansat som nogens spindoktor eller af noget parti i modsætning til bl.a. Henrik Qvortrup," pointerer Lisbeth Knudsen, som samtidig hævder, at Thomas Larsen via sit arbejde er et kendt ansigt på Christiansborg:

"Thomas Larsen har sin daglige gang på Christiansborg i modsætning til mange af de andre politiske kommentatorer."

I sin kommentar undrer Lisbeth Knudsen sig omvendt over, at TV 2 kunne finde på at ansætte Henrik Qvortrup som politisk redaktør:

"Det er selvfølgelig helt og aldeles TV 2-ledelsens valg at ansætte Henrik Qvortrup. Tilsyneladende har det ikke været muligt for nyhedschef Michael Dyrby at finde en kandidat til posten, som både kunne være mere up to date med de politiske indercirkler, som måske havde haft en større grad af uafhængighed og integritet i forhold til personlige, politiske venne- og spindoktorkredse, og som ikke lige er hentet ud af en chefredaktørstol i den kulørte presse med helt andre etiske standarder end en public service station bør have," skriver Lisbeth Knudsen.

Der er også tørre tæsk til Foghs nuværende spindoktor Michael Ulveman fra ledelsen i Pilestræde:

"Det bør her bestemt ikke overses, at Thomas Larsen meget ofte anvendes af konkurrenten DR som politisk kommentator, og et veldrejet forsøg på undergravning af Larsens uafhængighed kunne derfor have en nyttig sideeffekt for Qvortrup. At statsministerens nuværende spindoktor, Michael Ulveman, dernæst totalt forfejlet kaster sig ud i at blande sig i fejden er en ubegribelig fadæse af en mand, der ellers godt forstår sig på adskillelsen mellem presse og statsmagt. Hans håbløse, og jeg kan tilføje fra Thomas Larsens såvel som fra Berlingske Tidendes side helt uønskede forsøg på at finde ud af, om ledelsen af TV 2s nyhedsafdeling nu også stod bag Qvortrups »fatwa« mod Thomas Larsen, er selvfølgelig blevet guf for oppositionen. Her vil man nu have statsministeren i samråd i ulturudvalget om Ulvemans klodsede aktion," tordner Lisbeth Knudsen, der også er koncerndirektør i Berlingske Media og i øvrigt har en fortid som nyhedsdirektør i DR.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thomas Larsen

Politisk kommentator
fellow (Stanford Uni. 2000), journalist (DJH 1988)

Henrik Qvortrup

Podcastvært, kommentator og fhv. ansvarsh. chefredaktør, Ekstra Bladet og Se og Hør
journalist (DMJX 1991)

Lisbeth Knudsen

Strategidirektør, Altinget og Mandag Morgen, formand, Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, Odense Symfoniorkester og Rønnow, Leth og Gori Arkitekter, Foreningen TjekDet og Demokratikommissionen, bestyrelsesleder, Niras
journalist (DJH 1975)









0:000:00