Hedegaard: Hold fokus på klimaforhandlingerne

KLIMA: Anklager om magtkampe mellem Klima- og Energiministeriet og Statsministeriet er ifølge Klimaministeren det rene vrøvl.
"Jeg har ikke tænkt mig at bruge mere tid på det og det håber jeg heller ikke andre har. Den her mudderkastning kommer der ikke noget ud af," sagde Klimaminister Connie Hedegaard (K) i DR's 21 Søndag.

I programmet blev det antydet, at magtkampe mellem hovedsageligt Statsministeriets Klimasekretariatschef Bo Lidegaard og Klima- og Energiministeriets Thomas Becker var medvirkende til, at sidstnævnte i sidste uge forlod sin post som chefforhandler op til COP15.

"Jeg ville lyve, hvis ikke jeg erkendte, at der har været forskellige kontroverser, blandt andet fordi det er to meget forskellige kulturer," udtalte ministeren, med henvisning til samarbejdet mellem de forskellige ministerier.

Men hun afviser, at samarbejdet mellem Statsministeriet og Klima- og Energiministeriet går dårligt, og således også at forberedelserne op til Klimatopmødet skulle lide under samarbejdet.

"Jeg har aldrig før haft så tæt et samarbejde med statsministeren, som vi har haft om den her opgave," sagde ministeren i 21 Søndag.

Dårligt arbejdsmiljø i departementet
Hovedårsagen til Thomas Beckers afgang er bilagsrod. Han fik allerede i marts måned en advarsel fra departementet om, at gentagende rod i regnskabet ville føre til hans afskedigelse. Men Thomas Becker er ikke den eneste i departementet, der har fået advarsler og på anden vis har følt sig dårligt behandlet af ledelsen.

DR's 21 Søndag har fået aktindsigt i en række dokumenter, herunder et klagebrev fra de ansatte i departementets Området for Globalt Klima til departementschef Thomas Egebo. Her gives kraftigt udtryk for interne stridigheder i departementet og utilfredshed med den administrative ledelse, der blandt andet skildres som konfrontatorisk og intimiderende.

Connie Hedegaard mener, at det er en ulykkelig situation, men at hun som minister  ikke har ansvar for at løse administrative problemer. Ifølge hende er der nu blevet foretaget ændringer, som har givet de ansatte flere muligheder for at udføre deres arbejde uden at føle et pres fra ledelsens side:

"Jeg er helt sikker på, at ministeriets administrative ledelse har lært af det her forløb. Og de vil, også de næste par måneder, gøre hvad de kan, for at sikre at medarbejderne kan koncentrere sig, om det det virkelig handler om, nemlig at løfte opgaven med klimatopmødet," sagde hun i 21 Søndag.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Connie Hedegaard

Formand, OECD’s Round Table for Sustainable Development, fhv. minister & MF (K), EU-kommissær
cand.mag. i historie og litteraturvidenskab (Københavns Uni. 1991)

Thomas Egebo

Adm. direktør, Energinet
cand.polit. (Københavns Uni. 1988)

0:000:00