Klimaministeren kaldt i samråd

SAMRÅD: Klager over for stort arbejdspres samt topforhandlerens fratræden får nu oppositionspartierne til at kræve Klima- og Energiministeren i samråd.
Lars Beck

Allerede tilbage i maj fortalte DR, hvordan medarbejdere i Klima- og Energiministeriet klagede over en urimelig arbejdsbyrde. Det får nu Socialdemokraternes klimaordfører Mette Gjerskov til at kalde Klima- og Energiminister Connie Hedegaard (K) i samråd.

Også hos SF og Enhedslisten fremsættes der ønske om samråd med ministeren. Men modsat Socialdemokraterne er andledningen forholdene omkring ministeriets nu tidligere topforhandler Thomas Becker:

"Jeg frygter, at Thomas Beckers fratræden reelt er udtryk for, at Klimaforhandlingerne har skullet stækkes. Kontrollen over forhandlingerne frem til klimatopmødet er i stedet overtaget af Statsministeriet, hvis ambitionsniveau formodentlig er mindre end Klimaministeriets," siger klimaordfører Per Clausen (EL) til Berlingske Tidende.

SF's klimaordfører Anne Grete Holmsgaard bakker Enhedslisten op:

"Dybest set tror jeg, det handler om en konflikt om den politiske linje i forbindelse med forhandlingerne," siger hun til Berlingske Tidende og fortsætter:

"Mit indtryk er, at folkene i Statsministeriet ikke bryder sig om at presse USA, og jeg tror dybest set, det er det, det handler om."

Samrådet finder sted på fredag.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Gjerskov

MF (S), ordfører for miljø og verdensmål
cand.agro. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 1993)

Per Clausen

Spidskandidat til Europa-Parlamentet (EL), byrådsmedlem i Aalborg, medlem af KLs bestyrelse, bestyrelsesmedlem i AkademikerPension
cand.phil. i samfundsfag (Aalborg Uni. 1988)

Anne Grete Holmsgaard

Fhv. MF (SF), fhv. direktør, DTU og BioRefining Alliance
studier i historie og samfundsfag (Roskilde Uni.)

0:000:00