S og R går sammen om uddannelseskrav

KRAV: S og R går sammen om uddannelseskrav forud for forhandlinger om globaliseringspuljen.
Marie Louise Gørvild

Uddannelse skal hjælpe Danmark ud af krisen. Det er hovedbudskabet fra Socialdemokraterne og De Radikale, der nu går sammen om en række uddannelseskrav forud for forhandlinger om milliarderne i globaliseringspuljen.

Kravene lyder, at flere skal have en ungdomsuddannelse, og at der skal bruges flere penge til lærere, pædagoger og sygeplejersker.

"Vejen ud af krisen går især gennem en markant forøgelse af danskernes uddannelsesniveau. Udfordringerne er enorme. Vi oplever lige nu en sand katastrofe i lav gennemførsel og frafald på ungdomsuddannelsesområdet. Derfor er det en afgørende prioritet, at vi får styrket indsatsen på uddannelsesområdet, så flere unge får en ungdomsuddannelse," siger Socialdemokraternes finansordfører, Morten Bødskov, i en pressemeddelelse.

S og R vil dertil satse mere på innovation. Dette vil partierne realisere ved at oprette en ny fond på tre milliarder kroner til klimainnovation.

SF er ikke med i forliget om globaliseringspuljen, og sidder derfor ikke med i de kommende forhandlinger.

Kritik forud for forhandlinger
Regeringen sparer efter Socialdemokraternes og De Radikales opfattelse for meget på uddannelserne inden for de centrale velfærdsområder. Ved at gå sammen om uddannelseskrav forener Socialdemokraterne og De Radikale denne kritik af regeringen forud for forhandlingerne.

"Vi vil sikre velfærd af høj kvalitet i fremtiden. Derfor skal vi sikre bedre uddannelser af velfærdssamfundets fortrop, og vi vil ikke acceptere, at regeringen blot bruger globaliseringsmilliarderne til at fylde huller op efter egne tidligere besparelser. Velfærdsuddannelserne skal have et reelt løft," siger Radikale Venstres leder Margrethe Vestager til Ritzau ifølge jp.dk.

Partierne bag forliget om globaliseringspuljen skal i 2010 fordele godt to milliarder kroner. Over de næste tre år er der cirka 12 milliarder kroner i puljen, som politikerne skal fordele.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Bødskov

Erhvervsminister, MF (S)
BA i samfundsfag (Aalborg Uni. 1994)

Margrethe Vestager

Ledende næstformand, EU-Kommissionen, kommissær for konkurrence, formand for Kommissærgruppen om et 'Europa Klar til den Digitale Tidsalder', fhv. minister, politisk leder & MF (R)
cand.polit. (Københavns Uni. 1993)

0:000:00