Connies afløser i spil som udvalgsformand

POST: Connie Hedegaards afløser i Folketinget, Henrik Rasmussen, nævnes af flere som oplagt formand for Arbejdsmarkedsudvalget. Ja tak, siger han selv.
Henrik Rasmussen er ikke bleg for at kaste sig ud i tjansen som formand i Arbejdsmarkedsudvalget, siger han.
Henrik Rasmussen er ikke bleg for at kaste sig ud i tjansen som formand i Arbejdsmarkedsudvalget, siger han.Foto: Konservative, Vallensbæk
Anne Bjerregaard

Først i det nye år bliver posten som formand for Folketingets arbejdsmarkedsudvalg ledig. Knud Kristensen (K) forlader efter godt to år i Folketinget og formand for udvalget sin taburet for at blive borgmester i Vesthimmerlands Kommune.

Knud Kristensen efterlader en tom stol i spidsen for Arbejdsmarkedsudvalget, og spekulationerne er i gang om, hvem der skal overtage hvervet. Det spiller ind på processen, at mange venter en ministerrokade efter nytår, hvor der i samme ombæring forventes at blive rokeret rundt på ordførerskaber og udvalgsposter.

Permanent platform til Rasmussen
Det ligger altså endnu ikke fast, hvem der fra 2010 skal overtage pladsen som formanden i Arbejdsmarkedsudvalget. Men adskillige kilder på Christiansborg, som Altinget.dk har talt med, peger i retning af Connie Hedegaards afløser i Folketinget, Henrik Rasmussen (K).

Henrik Rasmussen er til daglig viceborgmester i Vallensbæk Kommune, men har også før prøvet kræfter med Christiansborg, da han i 2007 vikarierede for Charlotte Dyremose under hendes barsel.

Fakta

Henrik Rasmussen er viceborgmester i Vallensbæk og sidder i kommunalbestyrelsen på 16. år, hvor han har været formand for teknik- og miljøudvalget i 12 år.
Blev genvalgt ved det netop overståede valg og bliver pr. 1. januar formand for børne- og kulturområdet.

Han har siden 2004 haft eget bygherrerådgivnings- og byggeledelsesfirma og arbejder som rådgiver og leder af større og mindre byggeprojekter.

Henrik Rasmussen har været aktiv i konservativ politik, siden han var 16 år, er gift og har fire børn.


Kilde: www.stempaahenrik.nu

Henrik Rasmussen stod allerede før Hedegaards udnævnelse til kommissær klar i kulissen til en plads i Folketinget som afløser for Dyremose under hendes anden barsel, der starter 1. december. Denne gang bliver taburetten dog mere permanent, da Rasmussen som førstesupppleant i Københavns Omegns valgkreds overtager Connie Hedegaards mandat i Folketinget per 1. december.

Arbejdsmarkedspolitik er spændende
Han nævnes som en oplagt kandidat til posten, da han er godt inde i stofområderne på arbejdsmarkedet. Selv er han dog en smule overrasket over, at han nævnes som formandspotentiale.

Knuds ordførerskab er i spil, og jeg synes helt sikkert, det er et spændende område.

Henrik Rasmussen (K)
Viceborgmester og nyt folketingsmedlem

"Jeg har fået en hel liste med ordførerskaber, jeg skal prøve at søge ind på. Knuds ordførerskab er i spil, og jeg synes helt sikkert, det er et spændende område, men meget videre er jeg ikke kommet. En af de ting, jeg synes er spændende qua min politiske og min erhvervsmæssige erfaring, er faktisk arbejdsmarked," siger Henrik Rasmussen til Altinget.dk

Han pointerer dog, at intet ligger fast endnu, og at han også stadig er klar på at overtage ordførerskabet for uddannelse, som Dyremose lader ligge åbent under sin barsel. Under alle omstændigheder melder han sig klar til at tage formandsposten i Arbejdsmarkedsudvalget.

"Ja da. Jeg er ikke bange af mig," siger Henrik Rasmussen.

Formandsposten i diverse udvalg har i det danske Folketing ikke samme magt indlagt, som det eksempelvis har i USA. Mest af alt indebærer jobbet en mødelederfunktion og kræver, at man sætter sig ind i procedurerne i Folketinget, som det i øvrigt gælder for alle MF'er. Knud Kristensen var nyvalgt, da han overtog posten i 2007, og nu kan den blive givet videre til endnu en "ny" konservativ.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Knud Kristensen

Fhv. borgmester (K), Vesthimmerland Kommune
Jyske Trænregiment (1973), murermester (1975)

Henrik Rasmussen

Borgmester (K), Vallensbæk Kommune, formand, Erhvervshus Hovedstaden
bygningskonstruktør, master i projektledelse og procesforbedring

0:000:00