Aamund chefarkitekt for Venstres nye uddannelsespolitik

STRATEGI: Malou Aamund er udvalgt til at udvikle Venstres kommende uddannelsespolitik. Det interne strateginotat skal være afleveret til Lars Løkke Rasmussen inden påske.
Malou Aamund blev valgt til Folketinget for Ny Alliance, men skal nu som Venstre-medlem udvikle regeringspartiets uddannelsespolitik.
Malou Aamund blev valgt til Folketinget for Ny Alliance, men skal nu som Venstre-medlem udvikle regeringspartiets uddannelsespolitik. Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk
Anders Heissel

Efter næsten otte år ved magten er der behov for politiske nye tanker og impulser for regeringspartiet Venstre.

Derfor har har finansminister, Venstres næstformand - og måske kommende statsminister - Lars Løkke Rasmussen sat en række unge Venstre-folk i gang med at udvikle partiets politik på en række udvalgte områder.

Og folketingsmedlem Malou Aamund (V) skal med kritiske øjne og en idérig pen komme med nye bud på Venstres uddannelsespolitik.

Nye politiske varer på hylden
"Alle ting i regeringsgrundlaget er stort set opfyldt, og derfor er der behov for nye ideer på hylderne, og det skal jeg komme med et oplæg til. Jeg har tidligere arbejdet med uddannelse - også da jeg sad i Ny Alliance - og har generelt en stor interesse for området," siger Malou Aamund.

Fakta

Fakta om Malou Aamund:

39 år.

Valgt til Folketinget for Ny Alliance ved valget 13. november 2007.

Forlod Ny Alliance til fordel for Venstre den 7. februar 2008.

Innovationsordfører og videnskabsordfører for Venstre.

Hun vil ikke sige noget om det konkrete indhold ud over, at hun skal kigge på alt fra folkeskolen til det forskningspolitiske.

Det interne strateginotat skal ifølge Malou Aamund afleveres til Lars Løkke Rasmussen, men der er ingen garanti for, at det ender som officielt Venstre-politik.

Alle ting i regeringsgrundlaget er stort set opfyldt, og derfor er der behov for nye ideer på hylderne, og det skal jeg komme med et oplæg til.

Malou Aamund
MF for Venstre

Inden påske er deadline
Hun vil ikke sige præcis, hvornår det interne oplæg skal afleveres, fordi "der vil kunne spekuleres i tidspunktet", men erkender, at det skal være færdigt i løbet af foråret.

Ifølge Altinget.dk er tidspunktet dog mere præcist, nemlig allerede inden påske.

Grunden til, at det ikke er Venstres uddannelsesordfører Anne-Mette Winther Christiansen, der står bag den nye strategi, er formentlig både, at hun som ordfører er "for tæt" på området, og at hun i et sideløbende udviklingsprojekt i Venstre er sat til at komme med bud på, hvordan partiet får skabt større frihed i samfundet.

Udover Malou Aamund er Ellen Trane Nørby udvalgt til at udvikle retspolitikken, Karen Ellemann på familieområdet, Sophie Løhde skal kigge på sundhedspolitiken, Tina Nedergaard udvikler ældrepolitikken, mens Jacob Jensen ser på integrationsområdet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Malou Aamund

Formand, Det Miljøteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram
cand.merc. (CBS 1995)

0:000:00