Venstre vender om i tørklædespørgsmål

RUNDTUR: I søndags sagde Karsten Nonbo (V) god for muslimske tøklæder i hjemmeværnet. Men efter at have set et tørklæde er sagen en anden.
Det kan ikke forarge mig.”

Sådan sagde Venstres forsvarsordfører ifølge berlingske.dk i søndags, efter Dansk Folkeparti havde rettet kritik mod, at den 27-årige studerende Maria Mawla bar sit muslimske tørklæde som en del af sin hjemmeværnsuniform.

At Venstre meldte sådan ud kunne til gengæld godt forarge Pia Kjærsgaard (DF), der i går langede ud efter Venstre i sit ugebrev:

”Ja, den forgangne søndag viste med al tydelighed, at værdikampen er truet; ikke blot af de venstreorienterede partier, men sørme også af Venstre. Vores soldater i Afghanistan må sidde med en flad fornemmelse efter dén opvisning. Hvordan kan Venstre billige, at Hjemmeværnet så at sige markedsfører den kvindeundertrykkelse, vi kæmper mod i Afghanistan?”, skrev partilederen.

Og måske har Kjærsgaard opsang vakt genklang hos Venstres Karsten Nonbo. I al fald har han ændret holdning til tørklædet.

”Hendes tørklæde stikker absolut i øjnene. Det går helt ud omkring ørerne, og det er aldeles ikke i overensstemmelse med uniformsreglementet”, siger Karsten Nonbo nu til Politiken.

Han mener, at han er blevet fejlfortolket og tager desuden afstand fra det mediestunt som Maria Mawla i hans optik har sat i verden.

”Når hun fortæller, at hun kun vil optræde med tørklæde, og hun vil kæmpe for at få lov til at bære det, er der tale om et mediestunt. Det virker, som om hun godt kan lide martyrrollen. I min tid i politiet kæmpede jeg også for, at politiet måtte gå i korte bukser om sommeren. Der fik jeg ikke ret, og så måtte jeg holde min kæft og rette ind eller forlade politiet. Det skal hun også lære”, siger Karsten Nonbo til Politiken.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karsten Nonbo

Fhv. MF 1998-2015 (V) og viceborgmester, Næstved
kriminalassistent (Statens Politiskole 1978)

Pia Kjærsgaard

MF (DF), fhv. formand for Folketinget, fhv. partiformand, DF
kontor (Købmandsskolen København, 1965)

0:000:00