Dagbladsforening truet af politisk opløsning

DAGBLADS-SPLID: På et kritisk tidspunkt, hvor aviserne slås med DR om at få andel i mediestøtten, udsættes dagbladenes forening for tegn på intern opløsning. Klare politiske undertoner.
Christian Juhl Mølgaard
Der er slagsmål på vej i den historisk set indflydelsesrige og borgerligt styrede Danske Dagblades Forening (DDF), hvor venstrefløjsavisen Information i følge netavisen Mediawatch har brudt musketer-eden med en voldsom kritik af foreningens udfald mod DR's netaktiviteter.

Det sker yderst sjældent, at et dansk dagblad bryder logereglerne i dagbladenes brancheorganisation, DDF. Men nu har Information, der er medlem af DDF, i en leder for alvor lagt op til et internt rivegilde i foreningen ved åbent at kritisere foreningens direktør, Ebbe Dal, for at "udnytte kulturministerens lydhørhed på værste vis."

Ebbe Dal er kendt for et tæt forhold til Berlingske og Konservative, så striden har i høj grad politiske undertoner. Kulturministeren er som bekendt også konservativ.

Aviser vil DR til livs
Ebbe Dal og DDF har som optakt til det kommende års forhandlinger om det næste medieforlig agiteret for, at DR's udfoldelsesmuligheder på nettet skal indskrænkes, og at alle DR's netaktiviteter fremover skal underkastes en markedstest for at sikre, at DR ikke tager brødet ud af munden på kommercielle spillere. Ebbe Dal har flere gange brugt DR's sundhedsportal som eksempel på et område, hvor DR direkte er i konkurrence med private aktører.

Men Information er ikke enig. Problemet er ifølge avisen ikke, at DR fylder for meget...

"...Det forholder sig snarere omvendt: DR fylder for lidt," hedder det i lederen.

Ifølge Information er der en risiko for, at DR med tiden vil blive irrelevant for de kommende generationer, hvis DR ikke får lov at udfolde sig, der hvor de unge er - på nettet.

MediaWatch's chefredaktør Ole Nørskov undrer sig i dag over, hvordan dagbladene kan forlange indskrænkninger hos DR, fordi DR ikke med statsstøtte i ryggen må skævvride markedet, når dagbladene selv modtager 1,5 mia. kr. årligt i støtte, uden at det afholder dem fra at brede sig på nettet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ebbe Dal

Fhv. adm. direktør, Danske Medier
sergent (Livgarden), eksportuddannelse (ØK), (Den Grafiske Højskole 1976)

0:000:00