S: Løgn og manipulation fra Birthe Rønn Hornbech

POLITIK: Samråd om de afviste irakere endte i politisk mudderkastning mellem integrationsminister Birthe Rønn (V) og Socialdemokraterne.

"Socialdemokraterne er på slingrekurs i udlændingepolitikken og sejler under bekvemmelighedsflag".

Sådan lød det fra integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V), som finder det dobbeltmoralsk, at socialdemokraterne søger at skaffe ophold til de afviste irakere, og samtidig vil følge regeringens udlændingepolitik. 

Angrebet blev modsvaret af socialdemokraternes integrationsordfører Henrik Dam Kristensen:

"Der er normalt en vis værdighed i udvalget. Det har der ikke været idag med en minister, der lyver og manipulerer med, hvad et andet parti mener. Det er fuldstændigt urimeligt i et åbent samråd. Det vil jeg simpelthen ikke acceptere," siger han ifølge JP.dk.

Birhte Rønn Hornbech foreslår oppositionspartierne at fremsætte en særlov for irakerne, ligesom særloven for de afviste palæstinensere i 1992, men dette afviser oppositionen.

Dansk Folkepartis Søren Krarup mener, at samrådet udviklede sig til et vælgermøde, hvor oppositionen ser så fundamentalistisk på Danmarks ansvar, at det nærmer sig metafysisk.

Derimod skønner Enhedslistens Line Barfod, at ministeren har mindre grund til at føle sig personligt forfulgt end en afvist iraker.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Birthe Rønn Hornbech

Fhv. minister (V), fhv. MF, fhv. vicepolitimester
cand.jur. (Københavns Uni. 1971)

Henrik Dam Kristensen

Formand, Interforce og fhv. formand, Folketinget, fhv. MF (S)
postbud

Søren Krarup

Fhv. MF (DF) og sognepræst, residerende kapellan ved Ribe Domkirke 1965-2005
cand.theol. (Københavns Uni. 1965)

0:000:00