Miljøforskere blev presset af ministerium

MILJØSAG: En rapport fra Danske Miljøundersøgelser blev ændret efter pres fra Miljøministeriet. Nu møder sagen skarp kritik.
Lars Beck

Uden nogen form for faglig indsigt skulle miljøministeriet have presset Danmarks Miljøundersøgelser (DMU) til at ændre konklusionerne i en rapport om de danske skoves tilstand.

Rapporten udgjorde en vurdering, der skulle indberettes til EU, og denne vurdering var Miljøministeriet tilsyneladende ikke tilfreds med. Derfor bad man om, at få rettet vurderingen fra "ringe" til "god".

Det er bl.a. miljøprofessor Peter Pagh og lektor i biologi Hans Henrik Bruun, der har fået aktingsigt i mailkorrespondancen mellem parterne, der retter den skarpe kritik.

"Ministeriet har et problem, fordi de lægger pres på en forskningsinstitution for at få fremkaldt udsagn, som ministeriet synes er mere komfortable," siger Peter Pagh ifølge berlingske.dk.

Også Hans Henrik Bruun mener, at sagen er yderst kritisabel:

"Det er problematisk, at ministeriet lægger røgslør ud over en politisk vurdering og til Folketinget og offentligheden giver den udseende af en faglig vurdering. På den måde er ministeriet med til at vildlede Folketinget og offentligheden," siger han ifølge berlingske.dk.

Fra politisk hold, er kommentaren fra SF's miljøordfører Ida Auken, at forløbet er skandaløst. Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) ønsker ikke at kommentere sagen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Pagh

Professor, dr.jur., Københavns Universitet
cand.jur. (Københavns Uni. 1990), dr.jur. (Københavns Uni. 1999)

Ida Auken

MF (S), fhv. miljøminister (SF)
cand.theol. (Københavns Uni. 2006)

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024