Lene Espersen vil socialt korrigere testresultaterne

EFTERSYN: Vicestatsminister Lene Espersen (K) er klar på at offentliggøre testresultaterne, men tallene skal socialt korrigeres, for den sociale faktor er lige så vigtig.
Foto: Ole Toft/Altinget.dk
Anders Heissel

Den konservative erhvervs- og økonomiminister Lene Espersen er åben for at offentliggøre testresultaterne fra de nationale test, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har foreslået.

"Man skal altid være åben for nye tanker, men for mig er det afgørende, at hvis man skal diskutere offentliggørelse af resultaterne, skal man inddrage sociale faktorer. For jeg ser selvfølgelig hellere, at en skole med svage elever, der ikke har de bedste forudsætninger for at læse, får løftet læsenivauet i forhold til en skole, der ligger i et velhavende kvarter, hvor børnene har bedre forudsætninger, men som ikke får rykket niveauet. Derfor skal tallene socialt korrigeres," sagde Lene Espersen, efter Marienborg-møderne fredag var forbi.

Hun mener, at offentliggørelse af resultaterne vil skabe fokus på fagligheden, som også skal tåle at blive målt.

Skolen skal også levere hele mennesker 
"Men det skal suppleres med, at det skal være en rummelig folkeskole, der samler de svageste elever op. Ud over at lære vores elever at læse og skrive skal skolen også gøre vores børn til hele mennesker. Det må vi ikke glemme. Vi har brug for alle unge, og vi har ikke råd til at tabe nogen, hverken menneskeligt eller samfundsmæssigt. Derfor skal vi også måle os på at kunne samle de svage elever op, og derfor skal vi også have mere fokus på, hvorfor vi bruger 20 procent af udgifterne til specialundervisning. Vi må ikke parkere nogen elever i specialklasser, så eleverne ikke får de nødvendige kundskaber," sagde Lene Espersen.

Ud over at lære vores elever at læse og skrive skal skolen også gøre vores børn til hele mennesker. Det må vi ikke glemme.

Lene Espersen (K)
Erhvervs- og økonomiminister

Skolerådet har tidligere foreslået regeringen at korrigere afgangsprøverne, men det har regeringen hidtil ikke været villig til. Lene Espersen vil hellere ikke sige noget om, om det i fremtiden vil være staten eller andre, der skal korrigere tallene.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lene Espersen

Fhv. direktør, Danske Arkitektvirksomheder, bestyrelsesformand, Green Hub Denmark, bestyrelsesmedlem, M. Goldschmidt Holding, DSB, Green Building Council Denmark/rådet for bæredygtigt byggeri, Comundo, KV Fonden
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1990)

0:000:00