Ny videnskabsminister har ingen uddannelse

NY MINISTER: Charlotte Sahl-Madsen (K) skal stå i spidsen for universiteterne og sørge for, at flere unge tager en videregående uddannelse. Selv har hun kun en studentereksamen.
Charlotte Sahl-Madsen (K) er ny videnskabsminister, men har ikke selv nogen uddannelse.
Charlotte Sahl-Madsen (K) er ny videnskabsminister, men har ikke selv nogen uddannelse. Foto: Mette Wraae Hansen/Altinget.dk
Jørgen Skadhede
Den nye videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) bliver betegnet som en stor inspirator, der er meget energisk og utålmodig. Faktisk er hun så utålmodig, at hun aldrig har færdiggjort en uddannelse.

Dermed har den nye videnskabsminister blot en nysproglig studentereksamen i bagagen nu, hvor hun skal stå i spidsen for for forskning og uddannelse på universiteterne og sørge for, at flere unge får en videregående uddannelse.

Den nye ministers manglende uddannelse bekræftede Videnskabsministeriet sent i aftes over for Altinget.dk.

Charlotte Sahl-Madsen har været i gang med jurastudiet, men har aldrig færdiggjort dette. I flere ældre artikler om Charlotte Sahl-Madsen fremgår det, at hun har en bachelor i udviklingsledelse. Blandt andet fra Jyllands-Posten i februar 2008, Vejle Amts Folkeblad i oktober 2004 samt Berlingske Tidende i august 2004. Men dette er ikke korrekt.

I forsknings- og uddannelseskredse var der ellers udpræget skepsis omkring hendes forgænger Helge Sander (V), fordi han blot var uddannet journalist. Nu får de altså en videnskabsminister helt uden nogen form for afsluttet videregående uddannelse.

Til gengæld har Charlotte Sahl-Madsen en imponerende erhvervskarriere bag sig som blandt andet direktør for udviklingsafdelingen i Lego.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Charlotte Sahl-Madsen

Administrerende direktør, CoC Playful Minds, bestyrelsesformand, onecollection/House of Finn Juhl
Strategy Executive Education (Harvard Business School 2004), MIT Sloan Management (Boston 2006) m.fl.

0:000:00