Christian H. Hansen stemmer mest med LA

FOKUS: Christian H. Hansen har sin tid som løsgænger i Folketinget stemt mest sammen med Liberal Alliance. Han har stemt mindst sammen med Enhedslisten.
Da den tidligere DF'er Christian H. Hansen onsdag præsenterede sit nye parti Fokus, lagde han meget vægt på, at partiet er borgerligt. Partistifteren sagde også gentagende gange, at hans parti, både før og efter et valg, vil pege på Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister.

Det er da også den borgerlige fløj, der har kunnet nyde godt af de fleste af Christian H. Hansens stemmer som løsgænger, hvor han har deltaget i 14 afstemninger. Han har således stemt mest sammen med Liberal Alliance, skarpt forfulgt af Radikale, Venstre og Konservative. Det viser en optælling fra hvemstemmerhvad.dk.

Stemmer imod sit gamle parti
Dansk Folkeparti har dog ikke kunnet nyde godt af den gamle partifælles stemmer. Christian H. Hansen har således ''kun'' stemt sammen med sit gamle parti i 10 af 14 mulige afstemninger. Christian H. Hansen har desuden været med til at stille et forslag, der decideret bremsede en forespørgsel fra Dansk Folkeparti om moskéer i Danmark.

Dansk Folkepartis forespørgsel drejede sig om, at man fra partiets side gerne ville have integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) til at svare på, om hvilke integrations- og sikkerhedsmæssige udfordringer, som opførelsen af stormoskéer i Danmark ville give.

Christian H. Hansen fastslog dog, sammen med en gruppe af forslagsstillere, at man ikke fra Folketingets side ville blande sig i denne debat, da man mente, at det måtte være et kommunalt anliggende, om man ville have moskéer eller ej.

Tilbud fra andre partier
Christian H. Hansen kunne på onsdagens pressemøde, udover at præsentere Fokus' partiprogram, også fortælle, at han havde fået tilbud fra andre partier. Hvilke partier, der her var tale om, nævnte Christian H. Hansen ikke. Derfor er det ikke til at sige, om Liberal Alliance er et af dem, men Anders Samuelsens parti er det parti, som har kunnet nyde godt af Christian H. Hansens flest gange af alle, i de 14 afstemning Fokus-formanden nåede som løsgænger. Han har således stemt sammen med Liberal Alliance i 12 af de 14 afstemninger.

200 medlemmer
Ifølge information.dk har Fokus i løbet af partiets første døgn fået 200 medlemmer. Christian H. Hansen vendte, efter et længere sygdomsforløb, tilbage til Folketinget i starten af året, men hvor han forlod Folketinget som medlem af Dansk Folkeparti, kom han tilbage som løsgænger.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian H. Hansen

Formand, sekretariatsleder og redaktør, Danmarks Patientforening for Hovedpineramte, fhv. MF (DF og løsgænger)
sygehjælper (Forsvaret 1983)

0:000:00