Folketinget erstatter damp med fjernvarme

FJERNVARME: Folketinget venter at spare 10 pct. på varmeregningen, når folkestyrets hus omlægger fra damp til fjernvarme.
Rasmus Nielsen

Slots- og Ejendomsstyrelsen gennemfører i samarbejde med Københavns Energi etablering af fjernvarmeforsyning til Christiansborg Slot og de øvrige bygninger på Slotsholmen.

Omlægning af varmeforsyningen fra damp til fjernvarme forventes at indebære en årlig besparelse på energiforbruget til opvarmning på ca. 10 pct.

Arbejderne, som især indebærer gravearbejder og etablering af fjernvarmecentraler, vil blive udført i to etaper i perioden fra 3. maj 2010 til november 2011, oplyser Folketingets intranet Nettinget.

Den del af arbejderne, som især vil kunne mærkes i Folketingets lokaleområde, er gravearbejder i området omkring Prins Jørgens Gård og Kirkeløngangsbygningen. Støjende arbejder vil blive planlagt til udførelse inden kl. 9 og efter kl. 16.

Frem til 17. maj 2010 vil der i øvrigt foregå en særligt støjende opskæring af beton under marmorbelægningen i Prins Jørgens Gård. Dette arbejde vil blive udført på hverdage mellem kl. 19.00 og kl. 06.00.

"Københavns Energi har oplyst, at hvis der planlægges afholdt vigtige forhandlinger i nærheden af byggeområdet, vil særligt støjende arbejder kunne udskydes, hvis Københavns Energi får besked i god tid," oplyser Folketinget til de særligt bekymrede.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00