Zenia Stampe sejrer uventet som næstformand

LANDSMØDE: Zenia Stampe genvandt overraskende næstformandsposten til de Radikales landsmøde i denne weekend, selvom hun blev dømt ude af pressen i ugen op til.
Zenia Stampe genvandt posten som næstformand i det Radikale Venstre, selvom ni ud af ti storkredsformænd støttede modkandidaten Sander Jensen.
Zenia Stampe genvandt posten som næstformand i det Radikale Venstre, selvom ni ud af ti storkredsformænd støttede modkandidaten Sander Jensen.
Marie Dissing Sandahl
Den nuværende næstformand for de Radikale, Zenia Stampe, genvandt overraskende sin post i et kampvalg mod Sander Jensen fra Århus på de Radikales landsmøde, som afholdes i denne weekend. 153 stemte på Sander Jensen mod 197 stemmer på Zenia Stampe.

I to år har Zenia Stampe været næstformand for partiet, og hun er kendt for sine markante værdipolitiske markeringer, som da hun meldte drabschef Ove Dahl til politiet for racistiske udtalelser. I ugen op til landsmødet blev hun dømt ude af pressen, hvor modkandidaten Sander Jensens mere pragmatiske tilgang til posten som organisatorisk næstformand.

Værdipolitikeren fortsætter
Den 31-årige folketingskandidat vil nu bruge sin position som næstformand til at gøre landsorgansationen mere politisk.

"Jeg vil være en næstformand, der deltager i værdidebatten, som jeg har gjort det sidste år. Og så vil jeg være en, der får andre medlemmer til at stå frem og komme aktivt ind i både den langsigtede politik og i værdidebatten," siger Zenia Stampe. 

Med de delegeredes stemmer i ryggen vil hun fortsætte sit politiske arbejde med den samme personlige stil som før. 

"Jeg er en værdikæmper med stort V, og det synes jeg også, man bør være som næstformand. Det er i orden for mig at gøre, som jeg gør nu, hvor jeg har fået et mandat på baggrund af den, jeg er, og det, jeg står for," siger Zenia Stampe.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Zenia Stampe

MF (R)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00