Folkemødet: Altinget anbefaler

FOLKEMØDET: I løbet af de fire dage vil politiske partier, organisationer og mediehuse på Folkemødet byde på et væld af arrangementer. Altinget.dks bud på, hvad du kan prioritere i løbet af de fire dage.

 

Dag 3: fredag den 17. juni

 

09.00-12.00: Du kan fra morgentimerne deltage i en debat om demokrati, arrangeret af Institut for Statskundskab på Syddansk Universitet. Arrangementet, ”Demokrati eller effektiv samfundsstyring”, skal fordre en  diskussion, om et effektivt demokrati kan overleve i en globaliseret verden, og om demokrati og effektiv styring er modsætninger. Debatten finder sted i Danchells Debattelt med professor Erik Mortensen fra SDU’s Institut for Statskundskab.

 

13.00-15.00: Hvis du endnu ikke er blevet træt af at diskutere de store spørgsmål, kan du bevæge dig videre til Kærnehusets store sal, hvor Institut for Menneskerettigheder stiller spørgsmålet, ”Kan Danmark lære noget af sin eksamen i menneskerettigheder?”. Her deltager politikere, eksperter og samfundsdebattører, og bliver udfordret med spørgsmål om hvilke rettigheder der vægtes højest og om Danmark stadig er et foregangsland når det kommer til menneskerettigheder og ligebehandling.

 

15.15-15.45: Formand for SF, Villy Søvndal, går på Danchells Talerstol og siger nogle ord om, hvad der skal ændres i Danmark og hvordan fremtidige udfordringer skal løses. Efterfølgende vil der være mulighed for at stille spørgsmål til Søvndal, Astrid Krag og SF-Bornholms folketingskandidater.

 

16.15-18.00: Europa-Parlamentets Informationskontor i Danmark og Europe Direct Bornholm afholder i Danchells Debattelt arrangement om muligheder og udfordringer for øer og udkantsområder med hensyn til EU. Fire danske Europa-parlamentarikere samt lokale politikere deltager i debatten.

    

 

For mere information om arrangementerne, se linket til Folkemødets programavis. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00