Snit af målinger: Kristendemokraterne er på vippen til Folketinget

RISBJERGSNITTET: For første gang siden 2005 står Kristendemokraterne til at komme over spærregrænsen i snittet af meningsmålinger.

Kristendemokraternes drøm om at vende tilbage til Folketinget er tættere på at blive til virkelighed.

Det viser et kvalitetsvejet snit af målingerne i november, som professor og valgforsker Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

Ifølge snittet står Kristendemokraterne til at få 2,1 procent af stemmerne, hvilket lige netop vil svinge partiet over spærregrænsen. Der skal dog tages højde for den statistiske usikkerhed, som i dette snit af målinger er 0,4 procentpoint for Kristendemokraterne.

Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, vil derfor heller ikke dømme partiet inde endnu. Men han vurderer, at partiet har bedre chancer, end det har haft tidligere:

”Med Isabella Arendt i front har Kristendemokratere en fifty-fifty chance for at blive valgt. Det havde de også sidste gang, da Arendt overtog stafetten – og det er langt bedre odds end ved de sidste mange valg, hvor KD har været chanceløse,” siger han.

Det er første gang siden februar 2005, at Kristendemokraterne har stået til at komme over spærregrænsen i snittet af målinger. Det var samme år, hvor partiet røg ud af Folketinget efter folketingsvalget. Siden er det ikke lykkedes for partiet at opnå genvalg.

Har vælgerne reageret på minksagen, og hvordan går kapløbet mellem Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige? Bliv klogere på det i den fulde artikel på Altinget Christiansborg, hvor du kan se det fulde snit af målinger.

Forrige artikel Dagens overblik: EU og Storbritannien sætter en ny deadline i forhandlingerne om Brexit Dagens overblik: EU og Storbritannien sætter en ny deadline i forhandlingerne om Brexit Næste artikel Ny aftale genindfører lønkompensation i 38 nedlukkede kommuner Ny aftale genindfører lønkompensation i 38 nedlukkede kommuner
Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

ANALYSE: Med sit nej til en rigsretssag har den nye LLR-bevægelse for første gang meldt ud om konkret politik. Den placerede sig et andet sted end alle andre midterpartier. Det er et varsel om hverdagens realiteter, hvis Løkkes nye folkebevægelse bliver til et parti.