Thomas Senderovitz siger farvel til Lægemiddelstyrelsen og skifter til Novo Nordisk

Thomas Senderovitz, der er blevet et kendt ansigt under coronakrisen, skifter jobbet som direktør for Lægemiddelstyrelsen ud med en stilling i lægemiddelindustrien. Mette Aaboe Hansen tiltræder som konstitueret direktør.

Thomas Senderovitz, der som Lægemiddelstyrelsen direktør er blevet kendt fra regeringens corona-pressemøder, søger nye udfordringer.
Thomas Senderovitz, der som Lægemiddelstyrelsen direktør er blevet kendt fra regeringens corona-pressemøder, søger nye udfordringer. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Lægemiddelstyrelsens direktør, Thomas Senderovtiz, fratræder sin stilling og har sidste arbejdsdag 9. marts.

Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

Han skifter jobbet ud med en stilling som Senior Vice President i Novo Nordisk med ansvar for Data Science, som han påbegynder medio maj.

Søger nye udfordringer
Thomas Senderovitz fratræder sin stilling efter knap fem år som direktør for Lægemiddelstyrelsen, og det gør han med en klump i halsen, skriver han i pressemeddelelsen:

"Det er ikke altid muligt at planlægge, hvornår nye muligheder dukker op. Det har ikke været noget nemt valg, da jeg forlader en fantastisk arbejdsplads."

Senderovitz skifter job midt i coronakrisen, men han er sikker på, at sin arvtager kan løfte opgaven:

"Lægemiddelstyrelsen står sammen med de øvrige sundhedsmyndigheder fortsat over for en stor opgave med håndteringen af covid-19. Men jeg føler mig helt tryg, da jeg efterlader en styrelse fyldt med dedikerede medarbejdere og en tårnhøj faglighed."

Faglig direktør overtager midlertidigt stillingen
Mette Aaboe Hansen overtager stillingen som direktør, indtil en ny er fundet. Stillingen vil blive slået op hurtigst muligt, skriver Lægemiddelstyrelsen.

Mette Aaboe Hansen er uddannet jurist og har haft en række forskellige lederstillinger i Lægemiddelstyrelsen, senest som faglig direktør for Center for Lægemiddelgodkendelse og Overvågning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Aaboe Hansen

Konstitueret direktør, Lægemiddelstyrelsen, faglig direktør, Lægemiddelstyrelsen
cand. jur. (København Uni, 1988)

Thomas Senderovitz

Fhv. direktør, Lægemiddelstyrelsen, medlem, Dataetisk Råd. Chair, Heads of Medicinens Agencies. Medlem Bestyrelsen af EMA (European Medicines Agency)
cand.med. (Københavns Uni. 1992)