22. december: Mette Abildgaard

JULEKALENDER: Mette Abildgaards jul foregår altid på de mindre søskendes præmisser. Derfor skal hun i år holde jul i et feriehus ved et badeland. Læs om det og meget mere i dagens julekalender. 

I 2017 glæder Mette Abildgaard (K) sig mest til at sætte konservative fingeraftryk ude i ministerierne. Læs dagens julekalender. 
I 2017 glæder Mette Abildgaard (K) sig mest til at sætte konservative fingeraftryk ude i ministerierne. Læs dagens julekalender. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Jeppe Rohde Fransson

Hvorfor gik du ind i politik?
Jeg var kun omkring 14 år, da jeg meldte mig ind i Det Konservative Folkeparti og Konservativ Ungdom. Jeg gjorde simpelthen det, at jeg bestilte alle partiernes programmer hjem og læste hele molevitten igennem. Så kom jeg frem til, at jeg var konservativ.

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?
Der er mange i mit eget parti, der er en inspiration for mig. For eksempel Connie Hedegaard og Per Stig Møller. Der er også Niels Ahlmann-Ohlsen på miljøområdet og Palle Simonsen på socialområdet. Der er mange gode konservative legender, som man kan lade sig inspirere af.

Hvilken politisk modstander har du mest respekt for?
Jeg har et rigtig godt samarbejde med Maria Reumert Gjerding fra Enhedslisten. Jeg har stor respekt for hendes faglighed. Den er helt i top, og hun ved altid, hvad hun taler om. Så kan vi være uenige om politiske prioriteringer, men jeg synes, at hun er veltalende, vidende, og så er hun en god kollega, som man godt kan drikke en cola med efter et møde.

Er du stadig i politik om fem år?
Jeg har kæmpet i ti år for at blive valgt til Folketinget. Så jeg håber, at jeg får mere end et par år. Jeg vil gerne have et årti, og jeg har jo kun siddet her i halvandet år. Så det håber jeg, jeg er.

Fakta
Mette Abildgaard Juulsager er født d. 12. oktober 1988 i Horsens.

Hun blev første gang valgt til Folketinget for Det Konservative Folkeparti i 2015 fra Nordsjællands Storkreds. Hun var medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden fra 2014 til 2015.

Mette er uddannet cand.soc. fra Roskilde Universitet i 2013 og har blandt arbejdet som kommunikationsmedarbejder hos Solution Team og som PR- og kommunikationsmedarbejder på Betty Nansen Teatret.

Mette er gruppeformand, g
ruppesekretær, klimaordfører, miljøordfører og grundlovsordfører.

Kilde: ft.dk

Hvad er den bedste politiske aftale, du har været med til at lave?
Jeg var rigtig glad for den naturpakke, vi lavede på hele miljøområdet. Vi fik truffet nogle fine beslutninger om mere urørt skov og biodiversitet. Det er jeg rigtig stolt af, for jeg fik mere ud af forhandlingslokalet, end jeg turde drømme om, da jeg gik derind.

Hvad er din bedste juletradition?
Jeg er en del af en stor søskendeflok og har stadig tre små søskende i folkeskolealderen. Rigtig meget foregår på deres præmisser, når vi holder jul. I år skal vi være i et feriehus tilknyttet et badeland. Det er nok kendetegnende for vores families juletraditioner – at vi forsøger at gøre det på børnenes præmisser.

Det mærkeligste i år er nødt til at være Trumps sejr. For det var eddersparkme mærkeligt.

Mette Abildgaard
Medlem af Folketinget (K)

Hvad gør du for at koble af?
Som alle andre har jeg behov for at komme hjem og lægge min telefon væk. I starten er det lidt en øvelse, hvor jeg bevæger mig en meter væk, og så går jeg tilbage og samler den op igen. Hvis jeg er rigtig god, så ender jeg med at kunne sidde væk fra den.

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?
Jeg har været på bryllupsrejse, hvor jeg har læst et hav af krimier. Det er igen det med at koble af. Hvis jeg virkelig skal koble af, så skal min hjerne tænke i helt andre baner. Så jeg er en sucker for halvdårlige svenske krimier.

Har du en yndlings tv-serie?
Der bliver jeg nok nødt til at være klassisk konservativ og sige, at jeg er en kæmpe Matador-fan. Den er fantastisk, for den siger så meget om en tid, vores samfund og den udvikling, vi har været igennem, og der er så mange fede karakterer i den serie.

Har du et motto?
Min svigermor har lært mig værdien af at kunne sige pyt. Når jeg kommer ind og ser, at jeg har en kæmpe læsebunke, så siger det sig selv, at det ikke er det hele, jeg kan nå grundigt igennem. Der er jeg simpelthen nødt til at sige pyt i forhold til de ting, jeg ikke når.

Hvad er det mærkeligste eller bedste, der er sket for dig i 2016?
Det bedste er naturligvis, at jeg er blevet gift. Jeg har kendt min mand i ti års tid, og vi var kærester i syv års tid, før vi blev gift. Vi mødte hinanden i Konservativ Ungdom. Det var selvfølgelig helt fantastisk at blive gift.

Det mærkeligste i år er nødt til at være Trumps sejr. For det var eddersparkme mærkeligt. Jeg var i USA i forbindelse med FN’s Generalforsamling i to uger op til valget, og jeg mødte ikke et eneste menneske, der sagde, de ville stemme på Donald Trump.

Hvad glæder du dig mest til ved jul?
Jeg glæder mig til at være sammen med min familie. Det er et meget stort afsavn at bo herovre og have stort set hele sin familie i Jylland. Det er meget i det daglige, hvor man kunne ønske sig, at man lige kunne kigge forbi sine forældre og hygge. Det er suverænt det, jeg glæder mig mest til – at have kvalitetstid med min familie.

Hvad ser du mest frem til i 2017?
Jeg ser rigtig meget frem til det arbejde, der ligger i, at vi nu er en del af en regering. Jeg glæder mig til, at vi skal påvirke arbejdet i ministerierne og sikre konservative aftryk. Vi fik et rigtig godt regeringsgrundlag med mange konservative fingeraftryk. Nu skal de fingeraftryk udmøntes ude i ministerierne.

Dokumentation

Altingets julekalender

Altinget bringer hver dag indtil jul et interview med en folketingspolitiker. I dag er det Konservatives Mette Abildgaard.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Abildgaard

MF og politisk ordfører (K), formand for Statsrevisorerne
cand.soc. i offentlig forvaltning og kommunikation (Roskilde Uni. 2013)

0:000:00