22. låge i Altingets fotojulekalender: Vanopslagh-fans

Under efterårets folketingsvalg blev det tydeligt, at Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh, var populær blandt de yngre. Idoliseringen viste sig dog allerede ved Ungdommens Folkemøde i begyndelsen af september.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Arthur Cammelbeeck

Jeg var på vej hjem fra Ungdommens Folkemøde i Valbyparken, da jeg fik øje på en gruppe unge drenge, hvoraf en af dem bar på en signeret valgplakat af Alex Vanopslagh.

Altingets foto-julekalender 2022

Fotojournalist Arthur Cammelbeeck fortæller med 24 små historier om året, der er gået.

Vi kommer forbi udsætning af heste, der skal klare sig selv, forstyrrede første spadestik, PET-chefen for Center for Terroranalyse og selvfølgelig årets store emner: to valg og krig i Ukraine.

Hver dag gemmer på et billede og en historie, når en ny låge åbnes på Altinget.

Alle seks unge mænd var fra Kerteminde efterskole, og de stod klar, da LA's partileder skulle tale på den såkaldte "ølkassen" på Ungdommens Folkemøde. Ølkassen er en talerstol, som har fået form efter netop en ølkasse, der er cirka to meter høj.

Det er et vigtigt og fast samlingspunkt på Ungdommens Folkemøde. Ølkassen er åben for alle, der har noget på hjertet. Det er også her, hvor partilederne kan holde en kort tale til de unge mennesker.

Efterskoleeleverne var meget begejstret for Alex Vanopslagh. To af dem var allerede medlem af LA's ungdomsorganisation, mens de andre overvejede at melde sig ind.

Læs også

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Alex Vanopslagh

Partileder, MF (LA)
cand.scient.pol. (København Uni. 2016)

0:000:00