Om  
Henrik Bach Mortensen
Troels Lund Poulsen

Beskæftigelsesministeren udpeger ny formand for Tilsynsrådet

Henrik Bach Mortensen er blevet udpeget af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) som ny formand for Tilsynsrådet for en 4-årig periode.

 

Kristian Tolbøll

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har udpeget ny formand for Tilsynsrådet, der er det centrale tilsynsorgan i forhold til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings tilsyn med a-kasser og kommuner. Valget er faldet på Henrik Bach Mortensen.

Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Henrik Bach Mortensen skal være formand for Tilsynsrådet i en 4-årig periode fra 1. september 2017 og frem til slutningen af august 2021. Han overtager den ledige formandspost fra Karen Sejersdal Christensen, der sad på formandsposten gennem to perioder fra 2008 og frem til 2017. 

Henrik Bach Mortensen er netop 1. september udnævnt som direktør i Ledernes Hovedorganisation og har tidligere i karrieren været direktør i Dansk Arbejdsgiverforening gennem 17 år. Henrik Bach Mortensen er uddannet cand.polit.

”Tilsynsrådet får med udnævnelsen af Henrik Bach Mortensen en stærk formand, der har stort kendskab til hele beskæftigelsesområdet og indsigt i moderne tilsynsvirksomhed. Vi går en fremtid i møde, der giver både a-kasser og kommuner en række nye muligheder for at digitalisere deres administration. Det er derfor vigtigt, at STARs tilsynsvirksomhed følger med udviklingen. Jeg har stor tiltro til, at Henrik Bach Mortensen kan være med til at modernisere og sætte en klar retning på tilsynet med kommuner og a-kasser fremadrettet,” udtaler beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen om udnævnelsen af Henrik Bach Mortensen ifølge pressemeddelelsen. 

Tilsynsrådet er et råd, der rådgiver beskæftigelsesministeren i spørgsmål omhandlende Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings (STAR) tilsynsvirksomhed.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Bach Mortensen

Vicepræsident, Liberal International, formand, Tilsynsrådet, medstifter, Cepos, medlem, Lønstrukturkomiteen
cand.polit. (Københavns Uni. 1982), m.phil. (Cambridge. 1983)

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

0:000:00