Om  
Tilde Bork

Folketingets yngste medlem genopstiller ikke

24-årige folketingsmedlem Tilde Bork (DF) har drømme om at blive selvstændig og har valgt ikke at genopstille ved næste folketingsvalg.

Emil Dyrby

Folketingets yngste medlem, 24-årige Tilde Bork, har valgt ikke at genopstille ved næste folketingsvalg. 

Det oplyser Dansk Folkeparti. 

Hun blev valgt til Folketinget for Dansk Folkeparti i 2015 i Østjyllands Storkreds og har fungeret som sit partis turismeordfører siden august 2015. 

Ifølge hende selv skyldes beslutningen, at hun gerne vil prøve kræfter med den private sektor. 

"Jeg er meget ung og vil vældig gerne prøve min uddannelse af og arbejde erhvervsrettet med det, jeg kan," udtaler hun i forbindelse med sin beslutning.

Hun er uddannet finansøkonom fra Erhvervsakademiet Midtvest i 2015, blot to dage før hun blev valgt til Folketinget. Hun afviser ikke, at hun en dag vil vende tilbage til politik. 

"Jeg har jo tiden med mig," siger hun.

Bork har været viklet ind i den politiske verden, siden hun i 2012, knap 20 år, blev valgt ind i Dansk Folkeparti Ungdoms hovedbestyrelse. Siden 2014 har hun desuden været medlem af Regionsrådet i Region Midtjylland.

Altinget spurgte hende ved udgangen af 2016, hvad der kunne få hende til at forlade politik, og dengang understregede hun, at hun stopper, den dag arbejdet ikke længere er sjovt. 

Det er ikke første gang, Folketingets yngste medlem vælger ikke at genopstille efter blot en periode. Ved valget i 2011 blev Jeppe Mikkelsen (R) valgt ind i Folketinget som 20-årig, men valgte efterfølgende ikke at lade sig genopstille.

Ligesom Tilde Bork drømte Jeppe Mikkelsen om en karriere i det private. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Tilde Bork

Fhv. MF (DF)
finansøkonom (Erhvervsakademi MidtVest 2015)

0:000:00