Om  
Rasmus Horn Langhoff
Christine Antorini

Ny udvalgsformand: S finder Antorinis afløser

Rasmus Horn Langhoff (S) er ny formand for Folketingets uddannelses- og forskningsudvalg. Han afløser Christine Antorini, der tidligere i september sagde farvel til politik til fordel for en direktørstilling hos Novo Nordisk. 

Anders Brønd Christensen

Siden Christine Antorini tidligere på måneden annoncerede, at hun stopper i dansk politik, har der været spekuleret i, hvem der skulle erstatte hende som formand for Folketingets uddannelses- og forskningsudvalg. 

Den gætteleg er nu afblæst, efter Socialdemokratiet på dagens gruppemøde har valgt folketingsmedlem Rasmus Horn Langhoff til posten. Det oplyser han selv på Twitter.

Rasmus Horn Langhoff har været medlem af Folketinget siden 2011 og er i tilgift til sin nye rolle som udvalgsformand ligestillingsordfører og turismeordfører for Socialdemokratiet. Han er uddannet cand.mag. i historie fra Københavns Universitet i 2014 og har inden sin folketingskarriere blandt andet arbejdet som konsulent hos forlaget Clio Online. 

Efter Christine Antorinis exit fra dansk politik har posten som gruppesekretær for socialdemokratiet også været ubesat. Ifølge tweetet fra Rasmus Horn Langhoff går den rolle til Henrik Dam Kristensen (S), der første gang blev valgt til Folketinget i 1990, og som blandt andet også er formand for Nordisk Råd. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Horn Langhoff

MF (S), Formand for Folketingets klima- energi- og forsyningsudvalg, psykiatriordfører og næstformand i folketingsgruppen (S)
cand.mag. i historie og medier og kultur (Københavns Uni. 2014)

Christine Antorini

Sygeplejerske-studerende, fhv. MF (S), fhv. børne- og undervisningsminister
cand.comm. i offentlig forvaltning (Roskilde Uni. 1994)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024