Om  
Anne-Sofie Jensen
Mette Bock

Mette Bock udnævner ny rigsarkivar

Vicedirektør i Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Anne-Sofie Jensen udnævnes til ny rigsarkivar.

Fra januar 2019 skal Anne-Sofie Jensen stå i spidsen for 1.000 års dokumentation af danmarkshistorien og 220 medarbejdere på Rigsarkivet.

Kulturminister Mette Bock (LA) har nemlig udnævnt Anne-Sofie Jensen til ny rigsarkivar. Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

"Med Anne-Sofie Jensen får vi en ny rigsarkivar, der er i stand til at fortsætte udviklingen af Rigsarkivet som relevant vidensbank for borgerne, forskerne og de studerende," siger kulturminister Mette Bock og fortsætter:

"Jeg ser frem til at følge Anne-Sofie Jensens arbejde med at videreudvikle Rigsarkivet og bl.a. igennem digitalisering gøre Rigsarkivet endnu mere tilgængeligt for borgerne."

Anne-Sofie Jensen har haft flere ledende stillinger senest som vicedirektør i Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. Før dette var hun vicedirektør i Geodatastyrelsen. Hun er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. 

Anne-Sofie tiltræder stillingen 1. januar 2019. Hun overtager stillingen fra Asbjørn Hellum, som har valgt at fratræde stillingen efter ni år i Rigsarkivet, da hans åremålsansættelse udløber.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anne-Sofie Jensen

Tiltrædende direktør, Vurderingsstyrelsen (30/4-24), afgående direktør, Gældsstyrelsen
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2000)

Mette Bock

Sognepræst, Horsens Provsti, tv-vært, Dk4, fhv. kultur- og kirkeminister og MF (LA)
cand.phil. i filosofi (Odense Uni. 1982), cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1986)

0:000:00