Om  
Karsten Ohrt
Flemming Besenbacher

Formand for Ny Carlsbergfondet trækker sig på grund af sygdom

Formand for Ny Carlsbergfondet Karsten Ohrt stopper dags dato efter længere tids sygdom. 

Julie Rind Rasmussen

Ny Carlsbergfondets formand, Karsten Ohrt, har meldt sin fratrædelse fra dags dato grundet længere tids sygdom.

Det skriver Carlsbergfondet i en pressemeddelelse.

"På vegne af bestyrelserne i både Carlsbergfondet og Ny Carlsbergfondet beklager jeg dybt, at det har været nødvendigt for Karsten at træffe dette valg, men vi har forståelse for hans beslutning og håber, at behandlinger over tid vil kunne helbrede ham,” siger Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand i Carlsbergfondet.

Karsten Ohrt har været formand for fonden siden 2014, men har været sygemeldt den seneste tid og har nu besluttet at trække sig fra posten. Han sad i fondets bestyrelse 1994-2007 og er ud over sin formandspost også formand for Ny Carlsberg Glyptoteks bestyrelse. 

"Jeg har ad flere omgange haft den store glæde at være medlem af Ny Carlsbergfondets bestyrelse, siden 2014 som formand. Det har været et meget stort privilegium at stå i spidsen for en af Danmarks mest indflydelsesrige fonde, og jeg er stolt over de mange værker og kunstprojekter, som vi gennem tiden har støttet," udtaler Karsten Ohrt.

Karsten Ohrt har været direktør for Statens Museum for Kunst i årene 2007-2013 og er uddannet magister i kunsthistorie med studier på Aarhus Universitet, Københavns Universitet og Courtauld Institute of Art, London.

Morten Kyndrup vil midlertidigt varetage formandsopgaverne
Indtil en ny formand er udpeget, vil professor Morten Kyndrup, der har varetaget formandsopgaverne under Karsten Ohrts sygemelding, fortsætte som midlertidig formand. Den nye formand udpeges af Carlsbergfondets bestyrelse.

Ny Carlsbergfondet blev oprettet i 1902 af Carl Jacobsen og finansieres af indtægterne fra hans andel i Carlsbergbryggerierne. Fondets formål er at støtte Ny Carlsberg Glyptotek og andre danske kunstmuseer og at fremme studiet af kunst og kunstvidenskab.

Carlsbergfondet er en erhvervsdrivende fond, der støtter grundvidenskabelig forskning inden for naturvidenskab, humanistisk videnskab og samfundsvidenskab.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karsten Ohrt

Næstformand for Politiken-Fonden, medlem af Akademirådet, fhv. direktør for Statens Museum for Kunst og formand for Ny Carlsbergfondet (2014-19)
mag.art. i kunsthistorie (Aarhus Uni. 1979)

Flemming Besenbacher

Formand for Aarhus Vand, Unleash og Tænketanken One/third, professor em., Aarhus Uni., fhv. formand for Carlsberg og Carlsbergfondet
cand.scient. (Aarhus Uni. 1978), dr.scient. (Aarhus Uni. 1994)

0:000:00