Om  
Jane Jegind

Venstre-rådmand i Odense stopper

Jane Jegind (V) stopper som rådmand i Odense Kommune, når den nuværende byrådsperiode udløber i 2021. 

Linnea Molbech Sabri

Efter 22 år i odenseansk politik, hvoraf 14 år har været som rådmand, har Jane Jegind (V) valgt ikke at genopstille til næste valg. 

Det skriver hun på sin Facebook-side. 

"Da jeg for godt 15 år siden sagde ja til at stille op som Venstres spidskandidat, var det aldrig med tanke på, at det skulle være det sidste, jeg skulle foretage mig i mit arbejdsliv. Derfor har jeg truffet beslutning om, at jeg ikke genopstiller til næste valg," skriver Jane Jegind om beslutningen. 

Jane Jegind bliver siddende, indtil byrådsperioden slutter ved udgangen af 2021, men hun har valgt at komme med udmeldingen nu, da der er ro i Venstre efter det nyligt overståede folketingsvalg – ro, der blandt andet kan bruges til at finde en ny spidskandidat til det næste kommunalvalg. 

Hun udtrykker desuden glæde over arbejdet i Odense Kommune og taknemmelighed for den opbakning og tillid, hun har oplevet gennem sit arbejde. 

"Jeg holder af hver eneste dag som politiker i Odense Byråd. Jeg bestræber mig på at gøre en forskel hver dag for odenseanerne, både for det nære og det langsigtede. Men jeg har også nået en alder, der gør, at hvis jeg også skal forfølge nogle af de drømme, jeg har om en anden karriere end odenseansk politik, så er tiden inde til et skift," skriver Jane Jegind. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jane Jegind

Chef for Erhverv, Kultur og Turisme, Langeland Kommune
cand.negot. (Syddansk Uni. 2000)

0:000:00