Om  
Morten Niels Jakobsen

Chefen for Bagmandspolitiet er fritaget for tjeneste

Chefen for Bagmandspolitiet, Morten Niels Jakobsen, er blevet sendt hjem med fuld løn. Det er endnu uvist, hvad sagen drejer sig om.

Sofie Hvemon

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) Morten Niels Jakobsen er fritaget for tjeneste med løn. Det skriver Anklagemyndigheden i en kort pressemeddelelse. SØIK er også kendt som Bagmandspolitiet.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at Anklagemyndigheden ikke kan oplyse yderligere om baggrunden for tjenestefritagelsen. Morten Niels Jakobsen har bestredet stillingen som chef for Bagmandspolitiet siden 2014.

Ifølge DR modtog Bagmandspolitiet på et samråd i sidste uge stærk kritik fra justitsminister Nick Hækkerup (S). Kritikken skal ses i forlængelse af DR's afsløringer i sagen om Dan-Bunkering, hvor et dansk firma mistænkes for at have leveret jetbrændstof til russiske kampfly i Syrien. Anklagemyndigheden oplyser dog til DR, at fritagelsen ikke bunder i sagen om Dan-Bunkering.

Ud over sagen om Dan-Bunkering har SØIK været kritiseret for sin håndtering af svindelsagen med Britta Nielsen. Her skriver Finans, at Bagmandspolitiet blev advaret om Britta Nielsens svindelsag uden at reagere forsvarligt. Bagmandspolitiet bærer også ansvaret for efterforskningen af hvidvasksagen i Danske Bank.

Det bliver statsadvokaten i Viborg, Kirsten Dyrman, som indtil videre skal fungere som chef for SØIK. Hun er tidligere direktør for Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Niels Jakobsen

Departementschef, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
cand.jur. (Aarhus Uni 1999)

0:000:00