Om  
Mette Touborg

Tidligere Lejre-borgmester lander ny formandspost

Foreningen Madens Folkemøde har valgt ny bestyrelsesformand. 12. november blev tidligere Lejre-borgmester Mette Touborg valgt til at stå i spidsen for bestyrelsen.

Jon Michelsen

Tidligere Lejre-borgmester Mette Touborg blev 12. november valgt som ny bestyrelsesformand for Foreningen Madens Folkemøde.

Det skriver Food Organisation of Denmark i en pressemeddelelse.

Mette Touborg skal med sin formandspost dermed stå i spidsen for foreningen, når Madens Folkemøde samler FødevareDanmark på Engestofte Gods 15. til 16. maj 2020.

”Mad samler mennesker og skaber sammenhæng mellem land og by. Fødevarebranchen er ikke alene vigtig som eksportsektor, men har betydelig indflydelse på vor tids største udfordring: klimaforandringerne. Madens Folkemøde er en vigtig begivenhed, som netop sætter fokus på mad og fødevarernes rolle og betydning for vores samfund,” siger den nye bestyrelsesformand i pressemeddelelsen.

Mette Touborg afløser Kasper Fogh, som i august i år tiltrådte som særlig rådgiver for kulturministeren Joy Mogensen (S).

”I bestyrelsen er vi enige om, at Mette Touborg er den helt rigtige formand for Foreningen Madens Folkemøde. Det er vores ambition, at arrangementet skal være samlingssted for hele Fødevaredanmark. Mette Touborg er en dygtig leder, der gennem sit engagement i Lejres økologiske omstilling har vist, at hun formår at samle folk med forskellige holdninger om det samme bord,” udtaler konstitueret bestyrelsesformand Mette Egeskov.

Den nye bestyrelsesformand var SF’s næstformand fra april 2012 til april 2013. Hun stillede ved kommunalvalget i 2009 op for SF, hvor en tredjedel af kommunen stemte på SF − heraf stemte ni ud af ti personligt på Mette Touborg.

Mette Touborg var borgmester i Lejre Kommune fra januar 2010 til september 2016, hvor hun blev ansat som administrerende direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Touborg

Sygehusdirektør, Holbæk Sygehus, i bestyrelsen for Roskilde Festival-gruppen, Hans Knudsens Instituttet, fhv. borgmester (SF), Lejre
sygeplejerske (Frederiksborg Amts Sygeplejeskole 2000)









0:000:00