Om  
Peder Frederik Jensen

Prisvindende forfatter bliver taleskriver for miljøministeren

Miljøminister Lea Wermelins nye taleskriver er forfatter Peder Frederik Jensen. Jobskiftet sker blot en måned efter, at forfatter Kaspar Colling Nielsen tiltrådte som taleskriver for Dan Jørgensen.

Sofie Hvemon

Peder Frederik Jensen startede 4. november som ny taleskriver for Lea Wermelin (S). Det skriver Information.

Hidtil har forfatteren ellers gjort sig bemærket i spalterne hos både Information og Politiken, hvor han blandt andet har debatteret kulturpolitik med Alex Ahrendtsen (DF) og rettet kritik mod samfundets stigende ulighed.

Nu vil Peder Frederik Jensen forstå systemerne i stedet for bare at kritisere dem, siger han til Information:

"Jeg synes, det er vigtigt, at man som kritisk, politisk tænkende menneske og forfatter også bruger sit liv på at skabe fundament for de holdninger, man har, og det er det, jeg gør med det her valg. Det handler også om viden, om at forstå systemerne i stedet for bare at kritisere dem."

I sidste måned ansatte klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) forfatter Kaspar Colling Nielsen som taleskriver, og forfatter Anita Furu arbejder også som taleskriver i Statsministeriet.

Peder Frederik Jensen modtog Timbuktu Prisen i oktober, som uddeles til en person, der fremmer kritisk og nytænkende journalistik i Danmark om globale udviklings- og ressourcefordelingsspørgsmål. Med prisen fulgte 100.000 kroner, som forfatteren skal bruge på et bogprojekt om sine rejser til Cameroun.

Peder Frederik Jensen står blandt andet bag værkerne ’Her står du’ og ’Banedanmark’. Han er uddannet fra Forfatterskolen i København.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peder Frederik Jensen

Forfatter, bådebygger
Forfatterskolen (København 2006), bådebygger (Kalundborg Bådebyggeri 2002)

0:000:00