Om  
Mattias Tesfaye
Claes Nilas

Tesfaye opretter ny styrelse for hjemsendelser

En ny Hjemrejsestyrelse skal sikre, at flere udlændinge uden lovligt ophold skal rejse hjem. Tidligere departementschef konstitueres som direktør.

Sine Riis LundSofie Hvemon

Regeringen opretter ny Hjemrejsestyrelse, der vil få ansvar for, at flere udlændinge uden lovligt ophold rejser hjem.

Til august overtager styrelsen de fleste af sine opgaver, skriver Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

Tidligere departementschef Claes Nilas konstitueres som direktør for den nye styrelse. Han kommer fra en stilling som vicedirektør i Styrelsen for International Rekruttering og Integration.

Claes Nilas er desuden ekstern lektor i jura på Københavns Universitet, samt formand for Nordisk Administrativt Forbund. Som konstitueret direktør kommer han til at stå i spidsen for cirka 250 medarbejdere, der får hovedsæde i Birkerød.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) pointerer, at man i mange år har haft Udlændingestyrelsen, der blandt andet giver opholdstilladelser til flygtninge og familiesammenførte.

"Nu opretter vi så Hjemrejsestyrelsen, der skal sikre, at folk også kommer hjem igen, når de ikke længere har ret til at være i Danmark. En myndighed, der kun arbejder med hjemrejse. Det synes jeg giver god mening,” udtaler Mattias Tesfaye i pressemeddelelsen.

I dag ligger opgaverne på udsendelsesområdet hos flere aktører. Formålet er at samle det hos én myndighed. 

Der er i dag cirka 1.100 afviste asylansøgere i udrejseposition i Danmark. Mere end 200 har været i udsendelsesposition i over fem år.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mattias Tesfaye

Børne- og undervisningsminister, MF (S)
murersvend (Skanska og Århus Tekniske Skole 2001)

Claes Nilas

Direktør, Hjemrejsestyrelsen
cand.jur. (Københavns Uni. 1980)

0:000:00