Om  
Esben Egede Rasmussen
Mogens Jensen

Fødevarestyrelsens direktør stopper

Esben Egede Rasmussen er udpeget som statskonsulent i London og stopper derfor som direktør for Fødevarestyrelsen.

Natasha Jahanshahi

Fødevarestyrelsen skal finde en ny direktør.

Efter 11 år på posten har Esben Egede Rasmussen nemlig takket ja til et nyt job i London. 

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Udenrigsministeriet og Miljø- og fødevareministeriet har i lyset af Brexit besluttet at placere en statskonsulent på ambassaden i London, og her er valget faldet på Fødevarestyrelsens direktør Esben Egede Rasmussen.

"En sikker hånd i en usikker tid"
I pressemeddelelsen siger fødevareminister Mogens Jensen, at Esben Egede Rasmussen er "den sikre hånd, der er brug for i en usikker tid". 

"Jeg er naturligvis ked af, at Esben Egede Rasmussen stopper som direktør i Fødevarestyrelsen, men til gengæld tror jeg ikke, at Danmark kan stille med en bedre kandidat til at klare de mange udfordringer, som Brexit fører med sig på miljø- og fødevareområdet," siger Mogens Jensen i pressemeddelelsen. 

Kan få konsekvenser for fødevaresektoren
Miljø- og Fødevareministeriet forventer, at Storbritanniens udtræden af EU kan få væsentlige konsekvenser for den danske fødevaresektor.

Som statskonsulent bliver det Esben Egede Rasmussens opgave at bidrage til dag til dag-udfordringer for den danske eksport i forhold til miljø- og fødevareområdet. 

- Jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet på en fremskudt post i Storbritannien, og på den måde får jeg mulighed for at forfølge en gammel drøm om en international karriere og samtidig bruge al den viden og hele det netværk, som jeg har opbygget til gavn for Danmarks fødevareklynge, fiskeriinteresser og miljøløsninger.

Esben Egede Rasmussen tiltræder stillingen 1. august 2020. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Esben Egede Rasmussen

Statskonsulent for fødevarer og miljø, Ambassaden i London, kommende direktør for Mejeriforeningen i Bruxelles
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1996)

Mogens Jensen

MF (S), næstformand for Socialdemokratiet, fhv. minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde
Fagbevægelsens lederuddannelse (LO-Skolen 1999)

0:000:00