Om  
Klaus Lunding
Ebbe Henningsen
Morten Freil

Tidligere hospitalsdirektør er ny formand i Danske Patienter

Et enigt repræsentantskab har valgt tidligere hospitalsdirektør Klaus Lunding som ny formand for Danske Patienter.

Jon Michelsen

Klaus Lunding er ny formand for Danske Patienter.

Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Den nye formand blev valgt på et digitalt møde, hvor repræsentanterne fra de deltagende medlemsorganisationer udviste fuld opbakning.

Lunding har været hospitalsdirektør på henholdsvis Glostrup Hospital fra 2005 til 2014 og senest på Herlev og Gentofte Hospital fra 2015 til 2019. Her stoppede han efter en 50 millioner kroners budgetoverskridelse, som primært skyldtes mangel på jordemødre og radiologer.

Lunding er dog en faglig erfaren ny formand, og det glæder paraplyorganisationens direktør:

"Det er en kæmpe gevinst for organisationen at få en formand, der har stort kendskab og netværk i sundhedsvæsenet, og som altid har haft stærkt fokus på at imødekomme patienter og pårørendes behov,” siger Morten Freil i pressemeddelelsen.

Øjenåbner i coronakrisen
Coronakrisen har for alvor fremhævet værdien af patient- og pårørendeforeningers hjælp til patienter og pårørende ifølge den nye formand. En ”uvurderlig” hjælp, som ifølge Klaus Lunding skal styrkes yderligere:

”Vi har set, at medlemsforeningerne har haft ekstra travlt i coronatiden. Aktiviteten i rådgivning og hjælp til patienter og pårørende er forøget med helt op til otte gange normalen,” siger han i pressemeddelelsen og fortsætter:

”Vi skal bibeholde den gode dialog med myndighederne om opgaver, hvor der kan skabes bedre synergi mellem patient- og pårørendeforeningers indsatser og sundhedsvæsenet.”

Brug for ny sundhedsaftale
Selvom det lige nu er coronakrisen, der tager organisationens opmærksomhed, stiller Klaus Lunding sig også i spidsen for Danske Patienters politiske arbejde for en ny sundhedsaftale. 

"Når stormen har lagt sig, er der fortsat brug for en ny sundhedsaftale, der sikrer bedre og mere sammenhængende indsatser for mennesker med kroniske og langvarige fysiske og psykiske sygdomme – med fokus på fælles løsninger og individuel tilpasning og et stærkt fokus på social og geografisk ulighed," siger den nye formand i pressemeddelelsen. 

Klaus Lunding overtager formandsposten fra næstformand Ebbe Henningsen.

Ebbe Henningsen har været konstitueret formand, siden Camilla Hersom trak sig fra posten i forbindelse med folketingsvalget sidste år, hvor hun stillede op for Radikale Venstre. Hun er siden blevet vicedirektør for Danske Regioner.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Klaus Lunding

Formand, Danske Patienter
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1984)

Ebbe Henningsen

Næstformand, Bedre Psykiatri
Folkeskolelærer (Kolding Seminarium, 1975)

Morten Freil

Direktør, Danske Patienter og Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet
cand.oecon. (Odense Uni. 1993)

0:000:00