Om  
Lisbet Zilmer-Johns

Ny styrelse som modsvar på corona har fået navn og direktør

Den nye styrelse, der skal sørge for forsyninger under kriser, skal ledes af tidligere vicedirektør i Udenrigsministeriet. 

Cecilie Bech Rønsholt

Når Styrelsen for Forsyningssikkerhed påbegynder arbejdet med at sikre, at Danmark er forberedt til fingerspidserne, hvis der kommer en ny bølge af corona, så bliver det med Lisbet Zilmer-Johns i spidsen. 

Det oplyste justitsminister Nick Hækkerup på et pressemøde lørdag, hvor regeringen med statsministeren i spidsen og myndighederne orienterede om coronaindsatsen.

Lisbet Zilmer-Johns kommer fra et job som vicedirektør i Udenrigsministeriet. Førhen har hun blandt andet arbejdet som Danmarks repræsentant i EUs Udenrigs- og Sikkerhedspolitiske Komité i Bruxelles. 

Så det er med en stor portion sikkerhedspolitisk erfaring, at Lisbet Zilmer-Johns skal lede Styrelsen for Forsyningssikkerhed, der forventes at få 60-70 medarbejdere efter opstartsfasen. 

Styrelsen blev præsenteret første gang i maj, efter at blandt andet Lægemiddelstyrelsen advarede om, at der kunne blive mangel på værnemidler. 

Og koordineringsarbejdet af værnemidlerne bliver hovedopgaven for den nye styrelse, som får kontor i Birkerød hos Beredskabsstyrelsen. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lisbet Zilmer-Johns

Direktør for udenrigspolitik, Udenrigsministeriet
msc (London School of Economics 1991), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00