Om  
Bertel Haarder
Annette Lind

Bertel Haarder er valgt som præsident for Nordisk Råd

Nordisk Råd har på et virtuelt møde valgt Bertel Haarder (V) som ny præsident. Annette Lind (S) er valgt som vicepræsident.

I 2021 er det Danmarks tur til at have præsidentskabet af Nordisk Råd. Nu har rådet valgt Bertel Haarder (V) som præsident for det kommende år, mens Annette Lind (S) er valgt som vicepræsident.

Det skriver Nordisk Råd i en pressemeddelelse.

Håndteringen af coronakrisen står særligt højt på dagsordenen for det kommende år i Nordisk Råd. I præsidentskabsprogrammet står der blandt andet, at pandemien fik de nordiske lande til at handle hver for sig, hvilket førte til problemer for personer, som arbejder, studerer, rejser og investerer i et andet nordisk land.

"Jeg håber, at vi tager ved lære af de dårlige erfaringer med grænselukninger. Jeg synes ikke, at vi skal lukke grænserne igen. Det har ingen effekt efter min mening. Og hvis der skal lukkes grænser, så skal det ske i et tæt samarbejde mellem landene," siger Bertel Haarder.

Bertel Haarder er mangeårigt medlem af Nordisk Råd og rådets præsidium, så han er en velkendt person i det nordiske samarbejde. Han tiltræder sammen med Annette Lind ved årsskiftet.

Danmark overtaget præsidentskabet fra Island, som det seneste år har haft Silja Dögg Gunnarsdóttir på posten som præsident.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bertel Haarder

Fhv. MF og minister (V)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1970)

Annette Lind

Generalkonsul, Flensborg, fhv. MF (S)
lærer (Nørre Nissum Seminarium 1994)

0:000:00