Om  
Rikke Hougaard Zeberg
Lars Frelle-Petersen
Christian Hannibal

Topembedsmand bliver ny direktør for DI Digital

JOBSKIFTE: Digitaliseringsstyrelsens topchef Rikke Hougaard Zeberg følger endnu en gang i fodsporene på sin tidligere chef Lars Frelle Petersen og bliver fra årsskiftet ny branchedirektør for DI Digital.

Christoffer Lund-Hansen

Efter mere end otte år hos Digitaliseringsstyrelsen takker topchef Rikke Hougaard Zeberg af ved udgangen af året.

Rikke Hougaard Zeberg, der siden september 2017 har været øverste chef i styrelsen, skal fremover være branchedirektør for DI Digital og den samlede digitaliseringsdagsorden i DI.

Det meddeler Digitaliseringsstyrelsen og DI.

”Jeg er meget stolt over det, vi er lykkedes med i Digitaliseringsstyrelsen. Jeg er sikker på, at styrelsen fortsat vil spille en central rolle på den brede digitaliseringsdagsorden, så Danmark fastholder sin digitale førertrøje og er til inspiration for andre lande,” lyder det fra Rikke Hougaard Zeberg i meddelelsen, der fortsætter:  

”I Danmark har vi gennem de seneste 20 år gennemført en omfattende digital omstilling af den offentlige service. Og vi har mange eksempler på digitale løsninger, der gør hverdagen nemmere for både borgere og virksomheder – fx Borger.dk, NemID, Digital Post og senest har vi bidraget til udviklingen af appen smitte|stop (den danske smitteopsporingsapp, red.).”

Afløser tidligere topchef for Digitaliseringsstyrelsen
Med jobskiftet følger Rikke Hougaard Zeberg i fodsporene på Lars Frelle Petersen for anden gang i træk. Rikke Hougaard Zeeberg overtog stillingen som topchef for Digitaliseringsstyrelsen fra Lars Frelle Petersen, der i sommeren 2017 forlod stillingen til fordel for et job som afdelingschef i Finansministeriet.

Men den stilling bestred han kun i ti måneder, før han skiftede videre til jobbet som branchedirektør for DI Digital.

Den stilling overtager Rikke Hougaard Zeberg nu, efter Lars Frelle Petersen i maj blev forfremmet til direktør for medlemmerne i DI.

I samme ombæring gjorde Lars Frelle Petersen det klart, at han skulle være med til at udpege sin afløser som branchedirektør for DI Digital.

Og her har han altså søgt mod sin tidligere kollega i form af Rikke Hougaard Zeberg.

"Med Rikke Zeberg får erhvervslivet et af de stærkeste kort herhjemme inden for digitalisering. DI Digital samler Danmarks digitale virksomheder, som spiller en afgørende rolle for den digitale omstilling i erhvervslivet og i vores samfund, og Rikke Zeberg er den helt rigtige til at sikre de bedste vilkår for det arbejde og til sammen med virksomhederne at fastholde Danmark som et af verdens mest digitale samfund – til gavn for os alle. Så jeg er meget glad for at kunne byde hende velkommen til DI," udtaler DI’s administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen. 

Konstitueret branchedirektør forlader DI
Ansættelsen af Rikke Hougaard Zeberg annonceres dagen efter, at den konstituerede direktør for DI Digtial Christian Hannibal mandag meddelte sin afgang fra interesseorganisationen.

Det skete som en direkte konsekvens af, at han ikke fik jobbet permanent.

”Det er ingen hemmelighed, at jeg gerne ville have fortsat som branchedirektør for DI Digital, men DI har fundet en anden stærk kandidat til stillingen. Det offentliggøres snarest, hvem det er. Men det betyder også, at det for mig er tid til at prøve noget nyt uden for DI,” skrev Christian Hannibal mandag.

Christian Hannibal, der er digitaliseringspolitisk chef i DI, blev konstitueret i rollen i maj.

Han har siden lagt billet ind på at få stillingen fast, men altså uden held.

Derfor tager han konsekvensen og forlader den interesseorganisation, hvor han har bestredet forskellige poster gennem små ti år.

Han har ikke et nyt job på hånden, men forventer at fortsætte i den digitale sektor, afslører han ligeledes.

”Jeg er sikker på, at jeg får noget med den digitale branche at gøre på den ene eller anden måde,” skriver Christian Hannibal.

Ny topchef for Digitaliseringsstyrelsen skal findes snarest
Rikke Hougaard Zeberg var med til at starte Digitaliseringsstyrelsen i 2011 og i den periode har hun set organisationen vokse fra 110 til omkring 300 medarbejdere.

Den 49-årige topchef har før tiden i Digitaliseringsstyrelsen været underdirektør i DR Nyheder, kontorchef i Finansministeriet og desuden i en længere årrække været ansat i Erhvervsministeriets koncern.

”Jeg vil gerne sige tak til Rikke, som gennem de seneste år har sat sit klare aftryk på arbejdet med at effektivisere og digitalisere det offentlige Danmark. Det er en opgave, hun har løftet med solid erfaring og stort kendskab til digitaliseringsområdet,” lyder det fra Peter Mørch, departementschef i Finansministeriet.

Digitaliseringsstyrelsen oplyser, at stillingen som ny direktør for styrelsen ”vil blive opslået snarest.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rikke Hougaard Zeberg

Direktør, Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur
cand.merc.jur. (Aarhus Uni. 1995)

Lars Frelle-Petersen

Departementschef, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 1998)

Christian Hannibal

Politisk chef, TikTok Danmark
cand.scient.pol.

0:000:00