Om  
Laura Lindahl

Laura Lindahl skifter til Konservative

Tidligere LA-folketingsmedlem Laura Lindahl forlader Liberal Alliances gruppe i Frederiksberg Byråd og skifter til Konservative. 

Martin Mauricio

Endnu en markant profil vinker nu farvel til Liberal Alliance.

Tidligere folketingsmedlem og nuværende rådmand i Frederiksberg Kommune Laura Lindahl har besluttet at forlade partiet og skifte til Konservative.

Det oplyser hun til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner

Hun oplyste allerede i februar, at hun ikke havde planer om at genopstille for partiet, og nu slår hun fast, at hun i stedet vil stille op for sit nye parti. 

"Da jeg sad til budgetforhandlinger tilbage i efteråret og kunne mærke, at jeg brændte mere for at få flere pædagoger i daginstitutionerne end for at sænke skatten, da vidste jeg, at jeg hører hjemme hos de konservative og ikke længere i Liberal Alliance," siger hun til nyhedsmagasinet om årsagen til partihoppet.  

Laura Lindahl sad syv år i Folketinget for Liberal Alliance, men mistede sit mandat ved katastrofevalget i 2019, hvor partiet måtte vinke farvel til 9 ud af sine 13 folketingsmedlemmer, heriblandt partiformand Anders Samuelsen.

Laura Lindahl var blot 21 stemmer fra at genvinde sit mandat, men hun tabte det til nuværende folketingsmedlem Henrik Dahl (LA).

Med sit partiskifte bliver Laura Lindahl Konservatives 12. medlem af Frederiksberg Kommunalbestyrelse. Det betyder, at borgmester Simon Aggesen (K) kun mangler ét enkelt mandat for at kunne gå til valg med et absolut flertal bag sig, når vælgerne skal sætte deres kryds til november. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Laura Lindahl

Chef for partnerskaber i privatafdelingen, Tryg, rådmand og gruppeformand (K), Frederiksberg Kommune
cand.merc. i filosofi (CBS 2011), HD Marketing Management (CBS 2014)

0:000:00