Mink-update: Masser af SMS’er, en fej kujon og et kig mod statsministerens afhøring

Der var alt fra rosende ord til hårde beskyldninger i de beskeder, som departementschefen i Statsministeriet sendte til Sundhedsministeriets daværende chef. Altingets forsideredaktør forklarer om det seneste fra minkkommissionen og ser frem mod Mette Frederiksens afhøring.

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

Torsdag og fredag var der igen afhøringer i mink-kommissionen – og denne gang med et par centrale folk i afhøringsstolen.

Dels svarede stabschef i Statsministeriet, Martin Justesen, på spørgsmål, og det samme gjorde daværende departementschef i Sundhedsministeriet, Per Okkels. Sidstnævntes afhøring udviklede sig til en længerevarende en af slagsen, hvor Okkels besvarede spørgsmål i syv timer.

Her blev der blandt andet præsenteret SMS’er imellem Okkels og departementschefen i Statsministeriet, Barbara Bertelsen, hvor Bertelsen pressede på for at få mere skarpe udmeldinger fra Sundhedsministeriets folk.

Hør om de seneste afhøringer i denne udgave af Altinget Ajour, hvor forsideredaktør Kristine Korsgaard fortæller om den seneste udvikling, og ser frem mod afhøringerne med statsminister Mette Frederiksen.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00