Her er årets mest læste debat på Altinget

Koranafbrændinger og Peter Hummelgaards ulovlige parkering foran sine børns institution var nogle af de emner, der fangede læsernes opmærksomhed mest i Altingets debatspalter i 2023.

Svend Brinkmann, Poul Madsen og Nima Zamani er alle tre at finde på top fem-listen over årets mest læste debat. 
Svend Brinkmann, Poul Madsen og Nima Zamani er alle tre at finde på top fem-listen over årets mest læste debat. Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix og Arthur Cammelbeeck/Altinget
Kristian Andersen

Endnu et begivenhedsrigt år i dansk politik er ved at rinde ud. Altinget har derfor fundet de store regneark frem og set på, hvilke debatemner der har trukket flest læsere i 2023. 

Læs eller genlæs de fem mest populære indlæg her.

 

 

Poul Madsen: Peter Hummelgaards angreb på B.T. skader folkestyret

Foto: Arthur J. Cammelbeeck

På førstepladsen finder vi Poul Madsens kommentar om justitsminister Peter Hummelgaards (S) angreb på pressen i sagen om hans ulovlige parkering foran børnenes institution.

"Justitsminister Peter Hummelgaards modangreb på B.T. i sagen om hans ulovlige parkering er muligvis et "kommunikativt smart træk", som en tidligere V-rådgiver formulerede det her i Altinget. Men for folkestyret er det en katastrofe", skrev Poul Madsen.

Læs eller genlæs det her.

 

Svend Brinkmann: Nazi-sammenligninger og krisetider

 

Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix

Med to kommentarer, som har fået lige mange læsere, deler Svend Brinkmann andenpladsen med sig selv. Og også her er Peter Hummelgaard involveret. Den ene af Brinkmanns kommentarer handler nemlig om justitsministerens nazi-sammenligning i debatten om den såkaldte koranlov. Den anden om tidens mange kriser: 

Selv i krisetider lever vi videre – også når Fanden kravler på væggen

"Gennem en kvart million år har mennesket klaret den ene krise efter den anden, men hvis vi kun må tænke og tale optimistisk, så rammer skuffelsen så meget desto hårdere, når virkeligheden ikke lever op til vores positive visualisering af den, skrev Brinkmann i den ene af kommentarerne. Læs indlægget her.

"Svært at komme i tanke om noget mere historieløst end Peter Hummelgaards nazi-sammenligning"

"Mennesker har krav på beskyttelse, trosforestillinger har ikke. Tilhængerne af koranloven har fra politisk hold opført sig pinagtigt, særligt justitsministerens sammenligning med en aktion fra 1943, hvor jødiske toraruller blev reddet fra nazisterne, er en håbløs parallel" skrev han i den anden kommentar. Læs den her.

 

Jakob Elkjær: Boomere, opfør jer ordentligt på cafeer, barer og restauranter!

Foto: Jakob Nielsen/DM

"Det er på tide, at danskere over 50 år lærer at opføre sig ordentligt, når de går ud", skrev journalist og dj Jakob Elkjær i det tredje mest læste indlæg.

Læs eller genlæs det her.

 

Nima Zamani: Virkeligheden indhenter den yderste højrefløj, så snart de kan dufte magten

 

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

"I modsætning til Olsen Banden har den yderste højrefløj ikke en omfattende plan for Danmark. Det lugter simpelthen en smule af amatørisme, hvilket typisk afstedkommer, at disse partier afvikler sig selv, når de dufter magten", skrev Nima Zamani.

Læs eller genlæs det her.

 

Oluf Jørgensen: Bogafbrændinger er en absurd form for ytringsfrihed

Foto: Arthur Cammelbeeck/Ritzau Scanpix

"Det er besynderligt, at nogle betragter afbrænding af koranen som udtryk for ytringsfrihed. Bogbrænding signalerer tværtimod – nu som tidligere – at ytringsfriheden skal undertrykkes, skrev den tidligere forskningschef Oluf Jørgensen.

Læs eller genlæs det her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Poul Madsen

Kommunikationsrådgiver og kommentator, podcastvært, foredragsholder og forfatter
journalist (Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus 1988)

Svend Brinkmann

Professor, Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet, forfatter
ph.d. (Aarhus Uni. 2006), cand.psych. (Aarhus Uni. 2002)

Jakob Elkjær

Pressechef, Aalborg Universitet
journalist (DJH 1996)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024