Aarhus Kommune politianmelder boligdirektør for underslæb

Allan Søstrøm, direktør i Østjysk Bolig, er blevet meldt til politiet af Aarhus Kommune for underslæb. 

Claudia Steenhard

Efter mistanke om private indkøb på beboernes regning for omkring 370.000 kroner er direktøren for Øatjysk Bolig nu anmeldt til politiet for underslæb. 

Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse

Tilsynet med almene boligselskaber i Aarhus har i dag meddelt Østjysk Boligs bestyrelse, at det vil pålægge Østjysk Bolig at afskedige direktøren.

Herudover har tilsynet meddelt bestyrelsen, at det vil indsætte en midlertidig forretningsfører, der skal undersøge sagen nærmere og varetage ledelsesposten i direktørens fravær. 

I juni modtog Aarhus Kommune en anonym henvendelse om en række kritisable forhold i boligforeningen. Det fik Teknik og Miljø til at anmode om få udarbejdet en redegørelse for, om der var hold i anklagerne. 

Det resulterede i, at Østjysk Bolig i samarbejde med en advokat og en revisor udarbejdede en rapport, der viser, at direktøren kan have modtaget private ydelser, som samlet løber op i mere end 370.000 kroner.

"Fra tilsynets side ser vi meget alvorligt på sagerne. Boligforeningerne forvalter både beboernes midler og ikke ubetydelige offentlige tilskud. Derfor er det vigtigt, at vi kan have fuld tillid til ledelsen," siger forvaltningschef i Teknik og Miljø, Bente Lykke Sørensen, og fortsætter:

"Efter mødet med bestyrelsesformanden i dag håber jeg, at vi kan sætte gang i tiltag, som gør det muligt for tilsynet og bestyrelsen i samarbejde at komme til bunds i sagen, og finde en god fremadrettet løsning for boligorganisationen."

Inden Aarhus Kommune fik forelagt resultatet af den interne undersøgelse af de forhold som whistlebloweren har peget på, har direktøren tilbagebetalt nogle af de afholdte udgifter.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00