Om  
Troels Yde Toftdahl

Ældreminister henter særlig rådgiver hos Dansk Erhverv

Troels Yde Toftdahl fra Dansk Erhverv skal være særlig rådgiver for ældreminister Mette Kierkgaard. Han har talt for, at private firmaer kan løse en større del af opgaverne i ældreplejen.

Troels Yde Toftdahl fra Dansk Erhverv skal være særlig rådgiver for ældreminister Mette Kierkgaard.
Troels Yde Toftdahl fra Dansk Erhverv skal være særlig rådgiver for ældreminister Mette Kierkgaard.Foto: Pr-foto: Dansk Erhverv
Jakob Krarup Bjerregaard

Ældreminister Mette Kierkgaard fra Moderaterne har fundet sin særlige rådgiver. Det oplyser ministeriet.

Valget er faldet på 40-årige Troels Yde Toftdahl, der kommer fra en stilling som markedschef for samfund og velfærd i Dansk Erhverv.

”Troels Yde Toftdahls arbejdsopgaver bliver at bistå ministeren i forhold til presse, kommunikation og rådgivning,” skriver Ældreministeriet, som oplyser, at den nye særlige rådgiver begynder i stillingen 23. januar.

Som chef i Dansk Erhverv har Troels Yde Toftdahl ved flere lejligheder slået til lyd for, at private virksomheder kan løse en større del af opgaverne i ældreplejen.

”I kommunerne skal man have modet til at sætte den lokale ledelse fri, lade medarbejderne bruge deres faglighed og til at invitere private samarbejdspartnere helt ind i kernen af ældreplejen. Vi er ikke konkurrenter. Vi er kollegaer,” skrev han i maj 2022 i et debatindlæg på Altinget Ældre.

{{toplink}}
Læs også

Troels Yde Toftdahl er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet. Før han kom til Dansk Erhverv har han blandt andet arbejdet som politisk chef i Pharmadanmark. Han har også været ansat som politisk rådgiver i Venstre.

Læs også

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024