Aftalepartier er stærkt kritiske over for nye Kosovo-oplysninger: "Vi skal simpelthen have styr på det"

Det er nyt for både SF og DF, at Kosovo først vil stemme om et omstridt fængselssamarbejde med Danmark, når en aftale om hundredvis af ulandsmillioner er på plads. DF kræver svar fra ministeren.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod, vil nu tage sagen op med justitsminister Peter Hummelgaard (S).
Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod, vil nu tage sagen op med justitsminister Peter Hummelgaard (S).Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Simon LesselKatrine Falk Lønstrup

Skuffelse og overraskelse.

Den tidligere S-regering møder hård kritik, efter at det er kommet frem, at Kosovos parlament ikke vil stemme om en omstridt fængselsaftale med Danmark, før en stor ulandsaftale mellem de to lande på over 200 millioner kroner er på plads.

Sådan lyder det fra to af de partier, der stod bag fængselsaftalen fra december 2021.

Både SF og DF påpeger nemlig, at ingen af partierne vidste, at Kosovo ville sammenkoble ulandsbistand og de 300 udviste, kriminelle udlændinge, som Kosovo ellers har lovet at huse for Danmark.

"Det burde vi have vidst," siger SF’s retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt.

Vi skal simpelthen have styr på det. Det er et signaturprojekt

Peter Kofod
Retsordfører i Dansk Folkeparti

"Vi var optaget af ikke at udnytte et fattigt land, og derfor spurgte vi eksempelvis meget ind til, om det ville skabe tryk på deres fængselspladser, hvis Danmark lejede pladser. Men vi har ikke spurgt ind til det her forhold af den simple grund, at vi ikke kendte den betingelse," fortsætter hun.

Fængselsaftalen er afgørende for at lette presset på det danske fængselsvæsen, der mangler både pladser og personale. Derfor er det et problem, at man ikke er kommet længere med fængselssamarbejdet, mener Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod. 

"Jeg er meget kritisk over for det, og jeg vil tage det op med justitsministeren. For vi skal simpelthen have styr på det. Det er et signaturprojekt,” siger han.

{{toplink}}
Læs også

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024