Om  
Aki-Matilda Høegh-Dam

Aki-Matilda Høegh-Dam stiller op som formand for Siumut

Det grønlandske folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam melder sig på banen som formandskandidat for det socialdemokratiske parti Siumut. Lokalforeningen Siumut Kuummiut bakker op om hendes kanididatur.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam melder sig klar til kamp om formandsposten i det socialistiske grønlandske parti Siumut.

Det skriver mediehuset Sermitsiaq.AG.

Hun offentliggjorde sin beslutning om at stille op som formand søndag, hvis partiets lokalafdelinger ønsker at støtte hende i valget.

Formandskandidaten fortæller i et opslag på Facebook, at hun er blevet opfordret af mange til at stille op som formand, og at hun nøje har overvejet det i noget tid.

Opbakning fra lokalforening

Aki-Matilda Høegh-Dam har allerede modtaget sin første støtteerklæring.

Lokalforeningen Siumut Kuummiut har oplyst, at den enstemmigt bakker op om hendes kandidatur. Det bekræfter Mikkel Boassen.

Siumut Kuummiut er dermed den første lokalafdeling, der udviser opbakning til hendes kandidatur.

Aki-Matilda Høegh-Dam skal udfordre Kim Kielsen om formandsposten. Derudover har Erik Jensen har varslet, at han er klar til at tage kampen op igen, hvis lokalafdelingerne har hans opbakning.

Aki-Matilda Høegh-Dam blev første gang valgt ind i Folketinget i 2019 med 3.475 stemmer. Ved valget i 2022 fik hun knap det dobbelte – 6.670 stemmer.

Sermitsiaq.AG har spurgt Aki-Matilda Høegh-Dam ind til, om hun føler sig klar til at sige farvel til sit arbejde i Folketinget. Til det svarer hun:

”Ja, jeg er parat til at tage ansvar herhjemme, hvis det er det partiet ønsker.”

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Aki-Matilda Høegh-Dam

MF (Siumut)
ba.scient.pol.









0:000:00