BUPL og BKF vil samle børneområdet i ét ministerium. (Foto: Colourbox.dk)

Aktører: Børneområdet skal tilbage til Antorini

1. februar 2014 kl. 8:30
BØRNEOMRÅDET: Regeringen bør benytte den kommende rokade til at samle børne- og ungeområdet i ét ministerium. Det er budskabet fra BUPL og Børne- og Kulturchefforeningen (BKF).
| Flere

Regeringen skal benytte den kommende ministerrokade til at lægge børne- og ungepolitikken i et samlet ministerium.

Sådan lyder opfordringen fra BUPL og Børne- og Kulturchefforeningen (BKF), efter SF har valgt at forlade regeringen.

Børneområdet har levet en omskiftelig tilværelse, siden den nuværende regering trådte til.

Ved regeringsdannelsen i 2011 blev det flyttet fra Social- og Integrationsministeriet over til Undervisningsministeriet. Målet var at skabe mere sammenhæng mellem børne- og skoletilværelsen. Men ved rokaden i august 2013, hvor SF-formand Annette Vilhelmsen blev ny social- og integrationsminister, flyttede regeringen så børneområdet tilbage til Social- og Integrationsministeriet. 

Med SF's udtræden af regeringen er der nu en oplagt mulighed for igen at samle børneområdet i Undervisningsministeriet, lyder ræsonnementet fra både BUPL og BKF.

"Det er vigtigt, at regeringen nu vælger at gå tilbage til sin oprindelige gode tanke om at bevare en samlet lovgivning og regulering af dagtilbuds- og skoleområdet i ét ministerium. I de seneste år er der gjort meget for at skabe mere helhed i lovgivningen. For eksempel erstatter et samlet Råd for Børns Læring det gamle Skoleråd," siger formanden for BKF, Eik Møller, i en pressemeddelelse.

Meldingen er den samme hos BUPL.

"Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi ikke var voldsomt begejstrede for opdelingen af børneområdet i to ministerier, efter at man lige havde fået det samlet i et børne- og undervisningsministerium. Så vi synes, at man skal bruge anledningen til igen at føre 0-18 års området sammen i et ministerium," lyder det fra BUPL's formand Henning Pedersen i en pressemeddelelse.  

 
Altinget | Social
 
Altinget | Uddannelse

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK